Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat HBO Suoratoistopalvelut

HBO Max tarjoaa: The Last of Us

The Last of Us pohjautuu samaa nimeä kantavaan Sony Playstationin pelisarjaan. Vuonna 2003 maailmaa ravistelee yhtäkkiä alkanut tuntemattoman viruksen aiheuttama pandemia, jonka seurauksena nykyaikaiset järjestäytyneet yhteiskunnat romahtavat.

Täytyy myöntää, että avausjakson ensimmäiset minuutit tuntuivat pelottavan todellisilta, koska sarjan tapahtumissa oli liiankin monta yhtymäkohtaa tämän meidän todellisuutemme kanssa. Onneksi oikeassa elämässä ei päädytty pandemian suhteen ihan yhtä synkkään lopputulokseen. Meillä eivät sentään poliisin ja armeijan yksiköt huristelleet pitkin katuja, vaikka olihan meilläkin yhdessä vaiheessa tiesulkuja pääteillä.

Sarjan päähenkilö Joel (Pedro Pascal) elelee ihan normaalia elämää tyttärensä Sarahin (Nico Parker) kanssa, mutta sitten alkaa tapahtumasarja, joka rikkoo kaksikon elämän pirstaleiksi. Voi, kun haluaisin sanoa tästä kaksikosta enemmän, mutta silloin paljastaisin liikaa juonesta niille, jotka eivät ole nähneet jaksoa. Sanotaan nyt kuitenkin, että Parker oli roolissaan timanttinen!

 En ole koskaan pelannut pelisarjan kumpaakaan osaa, joten pääsin tutustumaan HBO:n uutukaiseen ilman ennakko-odotuksia. Sarja yllätti minut todella positiivisesti, vaikka ihan kaikkeen en ollutkaan tyytyväinen.

Photograph by Shane Harvey/HBO

Sarjan todella synkkä maailma on rakennettu upeasti. Uskoin todellakin olevani valtavan katastrofin hajottamassa maailmassa, joka on täynnä epätoivoa, vihaa ja taistelua jokaisesta metristä ja esimerkiksi ruoasta.

The Last of Usin maailma oli täynnä toisiaan vastaan taistelevia jengejä, joilla tästäkin huolimatta tuntui olevan myös yhteinen vastustaja, nimittäin jonkinlainen sotilashallinto, joka käytti julmiakin keinoja valtansa varmistamiseksi.

Pidän sarjoista ja elokuvista, joissa niiden sisäistä maailmaa ja tunnelmaa kehitetään ja rakennetaan näinkin tarkasti. Tuo kehitystyö antaa meille noviiseillekin mahdollisuuden hypätä mukaan tapahtumien pyörteisiin ilman suurempia vaikeuksia.

Se yksi seikka, joka minua kuitenkin hieman häiritsee, liittyy sarjan hahmoihin. Tämä oli se pilottijakson aspekti, johon törmätessäni toivoin, että olisin pelannut niitä pelejä edes hieman. Nyt menin pari kertaa täysin ulapalle, siitä, miten jaksossa nähdyt hahmot liittyivät toisiinsa. Luulen, että tuo epäkohta korjautuu parhaiten sillä, että katson jakson vielä pari kertaa.

Avausjakson parasta antia oli ehdottomasti Pedro Pascal, jonka ura Hollywoodissa on muutenkin kovassa nosteessa. Joel oli todella loistava hahmo. Pascal toi rooliin herkkyyttä, mutta samalla lujaa päättäväisyyttä, jota ei kaikilta löydy. Joel vaikutti suorastaan soturilta, jota seuraisin, vaikka helvettiin asti.

On mielenkiintoista seurata, miten sarja tästä etenee. koska minulla ei ole aavistustakaan pelien juonesta. The Last of Us löytyy nyt HBO Maxilta.

Trailer: HBO Max

Tähdet: ****

Teksti: Juho Kojima