Kategoriat
Elokuvat HBO Nyt Teatterissa Suoratoistopalvelut

HBO Max Tarjoaa: Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet

Warner Bros. Picturesin ”Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet” on J.K. Rowlingin Velhomaailman uusin seikkailu.

Professori Albus Dumbledore (Jude Law) tietää, että voimallinen Pimeä velho Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) aikoo kaapata vallan velhomaailmassa. Koska Dumbledore ei pysty estämään tätä yksin, hän antaa taikazoologi Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) johtaa pelotonta ryhmää velhoja, noitia ja yhtä urheaa jästileipuria vaaralliseen tehtävään, jossa he kohtaavat vanhoja ja uusia petoja ja ottavat yhteen Grindelwaldin kasvavan seuraajajoukon kanssa. Mutta panosten ollessa niin korkeat, miten kauan Dumbledore voi pysytellä sivustalla?

Elokuvassa esiintyvät Oscar-voittaja Eddie Redmaynen (”Kaiken teoria”) johdolla kaksinkertainen Oscar-ehdokas Jude Law (”Päämääränä Cold Mountain”, ”Lahjakas herra Ripley”), Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, Callum Turner, Jessica Williams, Katherine Waterston ja Mads Mikkelsen.

© 2022 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved

En ole missään vaiheessa pitänyt näistä ”uusista” Harry Potterin maailmaan sijoittuvista elokuvista. Niistä puuttuu kokonaan alkuperäisen elokuvasarjan maagisuus, ja juuri sitä tämä uusi elokuvakin kaipaisi. Tämä leffa tuntuu pelkältä harmaalta mössöltä, jonka sisällöllä ei lopulta ole mitään merkitystä.

Dumbledoren suurin salaisuus taitaakin olla se, että Jude Law ei omista taikavoimia, eikä vetovoimaa sitten alkuunkaan. Hänen suorituksensa on todella planttu. Ikäväkseni joudun toteamaan, että saman voi todeta myös Mikkelsenin kohdalla. Hänellä ei ole Johnny Deppin karismaa. Depp joutui sivuun elokuvasta käynnissä olevan oikeustaistelun vuoksi.

Dumbledoren salaisuudet on todella hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun elokuvia tehdään pelkän rahan vuoksi. Rowlingille tuntuu nykyisin kelpaavan roskakin, kunhan sillä voi tehdä rahaa.

Warner voisi kutsua johtokuntansa koolle ja sulkeutua kuuluisaan vesitorniinsa päättämään, että Harry Potterin ja kumppaneiden aikakausi on virallisesti ohi. Minusta, kun alkaa näyttää, että se olisi paras vaihtoehto kaikkien kannalta.

Trailer: Warner Bros. Pictures

Teksti: Juho Kojima