Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

HBO Max tarjoaa: House of the Dragon

Pääsin vihdoinkin katsomaan HBO:n House of the Dragonin avausjakson. En ole koskaan ollut mikään Game of Thronesin fani, mutta tämä esisarja alkoi ihan hyvällä ja kiinnostavalla tavalla.

Tarjolla oli lohikäärmeitä, perheen sisäistä draamaa, turnajaisia, juonittelua, väkivaltaa ja seksiä. Joten sehän on taattua Thronesia. Kyseessä oli hyvin rakennettu avausjakso, joka esitteli sarjan maailman sekä uusille että vanhoille Game of Thrones faneille.

Luulen, että tämä sarja on monelle hieman joko tai juttu. Itselleni tämä on ihan mielenkiintoinen tuttavuus, mutta sellaisena katsojana, joka ei oikein päässyt hyppäämään alkuperäisen sarjan mukaan, en tiedä, jaksanko seurata tätä uutukaistakaan, jossa keskustellaan, tapellaan ja/tai naidaan periaatteessa jatkuvasti.

House of the Dragon perustuu pitkälti juonitteluun tai siis keskusteluihin, joten se vaatii katsojalta paljon kärsivällisyyttä. Minulla taitaa kestää vielä pari jaksoa, jotta pääsen selville, mitä sarjassa tapahtuu. Mietin vaan, että jaksanko sinne asti.

Jo alkuperäinen GoT-sarja mässäili väkivallalla ja seksillä, niin tälläkin kertaa. Nykyisin olen sitä mieltä, että molempia voisi käyttää hieman vähemmän elokuvissa ja sarjoissa, mutta tällä kertaa olen valmis tekemään poikkeuksen, sillä House of the Dragon keskittyy väkivaltaiseen yhteiskuntaan, jossa asioita hoidetaan myös seksin voimalla. Näissä kahdessa sarjassa väkivalta ja seksi osataan ”hoitaa” juuri oikealla tavalla. Väkivalta on melkoisen brutaalia, mutta se toimii tällä kertaa.

Kuva: Ollie Upton/HBO

Yksi asia, jossa House of the Dragon todellakin loistaa on hienosti valitut näyttelijät. Samalla täytyy sanoa, että tarinan hahmot on rakennettu todella upeasti. Minuun teki vaikutuksen erityisesti ainakin ensimmäisen osan perusteella pahiksen roolissa nähtävä Matt Smith, joka esiintyy Daemon Targaryenin roolissa. Daemon on kuninkaan (Paddy Considine) veli. Kaksikon välit ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. Varsinkin nuo kaksi näyttelijää loistavat.

Ei voinut olla helppoa hypätä mukaan tällaiseen projektiin, joka liittyy Game of Thronesin kaltaiseen ilmiöön, koska uutta sarjaa verrataan väistämättä esikuvaansa, niin tein minäkin.

House of the Dragon perustuu George R.R. Martinin kirjoittamaan kirjaan Fire and Blood: A Song of Ice and Fire, joka löytyy esimerkiksi Amazonista tai äänikirjana Audiblesta, mutta täytyy myöntää, että äänikirjan lukija on sen verran surkea, että kuuntelusta ei oikein meinannut tulla mitään.

Jos arvioni tuntuu hieman ohuelta, niin se johtuu yksinkertaisesti siitä, etten tunne lähdemateriaalia tarpeeksi hyvin (vielä). House of the Dragon on ihan mielenkiintoinen tuttavuus, joka omalla kohdallani ei vielä aiheuttanut suurtakaan fanitusta, mutta täytyy muistaa, että kyseessä on 10-osainen sarja, joka nähdään HBO Maxilla. Joten seikkailu on vasta alussa!!

Trailer: HBO Max

Teksti: Juho Kojima