Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Frozen tuo iloa jouluun

Walt Disney Animation Studios, suosikkianimaatioiden Kaksin karkuteillä ja Räyhä-Ralf tekijä, tuo nyt valkokankaalle vauhdikkaan animaatiokomedian Frozen – huurteinen seikkailu.

Ikuinen optimisti Anna (Kristen Bell/Saara Aalto) lähtee jännittävälle matkalle yhdessä karskin erämiehen Kristoffin (Jonathan Groff/Axl Smith) ja tämän uskollisen poron Svenin kanssa etsiäkseen sisarensa Elsan (Idina Menzel/Katja Sirkiä), jonka jäätävät taikavoimat ovat suistaneet Arendelin kuningaskunnan ikuiseen talveen. Matkalla Anna ja Kristoff kohtaavat vuoriston vaaroja, ankaria olosuhteita, vuorenpeikkoja ja hulvattoman hauskan lumiukon nimeltä Olaf (Josh Gad/Tero Koponen) heidän yrittäessään yhdessä pelastaa valtakunnan.

Chris Buckin ja Jennifer Leen ohjaama talvinen seikkailu tuo pimeyden keskelle valon tavalla, jonka vain Disneyn väki osaa. Elokuvaan on onnistuttu mahduttamaan juuri oikea sekoitus huumoria ja toimintaa, jotta se toimii sekä lapsille, että aikuisille.

Varsinkin lumiukko Olaf ja hänen hersyvä huumorinsa sai minut hymyilemään leveästi. Tällä pirtsakalla hahmolla on asenne kohdallaan. Tero Koponen on löytänyt suoritukseensa tyylin, joka on tarpeeksi uskollinen alkuperäiselle versiolle, mutta samalla kuitenkin hyvin omaperäinen.

Tämä elokuva kannattaa katsoa vsikka kuuman kaakaon kera, ja koko perheen kanssa, Frozen Neloselta jouluaattona kello 18:50.

Teksti: Juho Kojima