Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Esittelyssä The Matrix Resurrections

Visionäärisen ohjaajan Lana Wachowskin The Matrix Resurrections on hartaasti odotettu neljäs elokuva mullistavassa elokuvasarjassa, joka uudelleenmääritteli genren. Uudessa elokuvassa Keanu Reeves ja Carrie Anne Moss palaavat ikonisiin rooleihinsa Neona ja Trinitynä.

Tässä uudessa Matrixin versiossa on sekä hyvää että huonoa.

Otetaanpa poikkeuksellisesti ensin huonot puolet, koska niitä on huomattavasti enemmän, vaikka pidinkin elokuvasta.

Tämä uusi leffa kierrättää vanhoja ideoita ja temppuja aivan liikaa. Leffan alussa nähdään kohtaus, joka perustuu täysin jo nähtyyn materiaaliin. Olin ihan, että miksi ihmeessä. Ymmärrän tietenkin, että kyseessä on jatko-osa, joka perustuu elokuviin, jotka julkaistiin jo ajat sitten, mutta tarvitseeko jokaista viittausta menneeseen selittää.

Elokuvassa edellisten osien tapahtumat selitetään tavalla, joka korvensi mieltäni todella pahasti. Koin, että tuollainen selitys oli räkäisy vasten alkuperäisen Matrixin kasvoja.

Kolmas närästystä aiheuttava seikka oli vanhojen suosikkihahmojen uudelleenlämmitys uusien näyttelijöiden voimin. Varsinkin uutena agentti Smithinä nähtävä Jonathan Groff on todella surkea tässä legendaarisessa roolissa. Häneltä puuttuu Hugo Weavingin valtava karisma. Eikä hänen olemuksensa muutenkaan sopinut rooliin.

Kaiken tuon lisäksi elokuva oli aivan liian pitkä.

Uuden Matrixin parasta antia olivat ehdottomasti kohtaukset, joissa Keanu Reeves ja Carrie Anne Moss olivat yhdessä. Suorastaan rakastan tätä kaksikkoa, koska he ovat jotenkin niin aitoja keskenään.

Pidin uuden elokuvan kohtauksista, joissa kaksikko pääsi rakentamaan suhdettaan uudelleen. Suorastaan kyyneleet valuen seurasin, kun Neo ja Trinity pistivät yhdessä ranttaliksi.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima