Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Elokuvat

Esittelyssä DC:n Batman: The Long Halloween

Synkät ajat ovat koittaneet Gotham Cityyn. Voimakkaan Falcone-rikollisperheen panttivankina pitämä kaupunki on täynnä rikoksia ja korruptiota. Kirsikkana kaaoskakun päällä on salaperäinen Holiday-tappaja, joka riehuu alamaailmassa jättäen jälkeensä kauhua… ja ruumissäkkejä. Batman, komisario Gordon ja yleinen syyttäjä Harvey Dent kisaavat kalenteria vastaan seuraavan kohtalokkaan juhlapäivän lähestyessä.

Kriitikkojen ylistämään sarjakuvaan perustuva Batman – The Long Halloween on täynnä pimeyttä superroistoja toimintaa ja tummaa romantiikkaa. Kyseessä on Chris Palmerin kahteen osaan jaettu elokuva.

Tämä tarina on täydellinen kesäinen lahjapaketti jokaiselle Batmanin ystävälle. Vaikka kyseessä on animaatio, niin tämä ei todellakaan sovi lapsille. Ohjaaja Palmer on onnistunut kokoamaan yhteen kaikki ne palaset, jotka tekevät Batmanista ja Gotham Citystä hienon yhdistelmän.

Tarina muistuttaa enemmän trilleriä kuin sarjakuviin perustuvaa elokuvaa ja se on todella virkistävää. Käsikirjoittaja Tim Sheridan on ottanut oikeastaan kaikki Batmanin hyvät puolet ja lisännyt keitokseen kerrontaa, joka ottaa hahmonsa vakavasti. Näin syntynyt tarina tarjoillaan tavalla, joka sopii todellakin aikuisille.

Elokuvan tyyli on todella hienostunut. Animaation kohdalla jokainen viiva ja väri on tarkkaan harkittu. Animaatiosta vastannut Isamitsu Kashima on valinnut hyvin tumman taustasävyn, joka pysyy samana koko tarinan läpi. Tuo sävy on onnistuttu liittämään osaksi kerrontaa todella upealla tavalla. Jokaisessa kohtauksessa on varjoja ja pimeitä kohtia, joiden taakse murhaajat ja muut vaarat voivat piiloutua.

Kuva elokuvasta The Long Halloween.

Myös näyttelijät on roolitettu todella tarkasti. Pidin varsinkin Troy Bakerin tavasta esiintyä Jokerina. Hän oli tehnyt roolista omansa, mutta samalla hän oli lainannut vivahteita esimerkiksi Mark Hamillin tyylistä. Tämä toi hahmolle jatkuvuutta, Batmanin roolissa kuultava Jensen Ackles tekee myös ihan hyvää jälkeä.

Elokuvassa oli yksi roolitus, jonka olisin itse miettinyt vielä kerran uudestaan. Mielestäni Josh Duhamelin valinta Harvey Dentin rooliin oli hieman outo. Olen sitä mieltä, että Duhamelin ääni ei yksinkertaisesti riitä noin vaativaan rooliin.

Kaikesta näkee, että The Long Halloweenin tekijät ymmärtävät lähdemateriaalinsa täydellisesti ja haluavat, että lopputulos olisi todella hieno. Tuossa tehtävässä koko työryhmä on todellakin onnistunut.

Olen aina ihmetellyt, että miksi DC:n live-action tuotannot eivät ota mallia tavasta, jolla studion animaatiot tuotetaan. The Long Halloween tarjoaisi jälleen kerran todella hienon mahdollisuuden opiskeluun.

Elokuvan molemmat osat voi hankkia esimerkiksi Applen leffakaupasta.

Trailer: DC
Trailer: DC

Juonikuvaus: Blockbuster

Teksti: Juho Kojima