Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tänään: The Marvels

Marvel Studiosin elokuvassa The Marvels Carol Danvers eli Captain Marvel on napannut identiteettinsä takaisin tyrannisen krii-rodun hallusta ja saanut kostonsa Supreme Intelligencelle. Huomaamattaan hän tulee kuitenkin järkyttäneeksi universumin tasapainoa ja saa kantaa sen seuraukset.

Tutkiessaan poikkeuksellista madonreikää, jolla on yhteys erääseen krii-kapinalliseen, hänen sekä Jersey Cityn superfanin Kamala Khanin eli Ms. Marvelin sekä Carolin etääntyneen sukulaistytön ja nykyisin SABER-astronauttina toimivan kapteeni Monica Rambeaun voimat sotkeutuvat keskenään. Tämän kohtalon yhteen heittämän kolmikon on muodostettava tiimi ja opittava puhaltamaan yhteen hiileen pelastaakseen universumin ryhmänä nimeltä “The Marvels”.

Noin Disney ja Marvel esittelevät tämän uusimman tuotteensa, joka on varsinainen sekamelska, jota oli vaikea seurata, mikäli ei ole katsonut kaikkea sitä höttöä, jota Disney+ -palvelu työntää ulos lähes viikoittain. Kuulun itse tuohon joukkoon, niinpä tipuin aika nopeasti tapahtumien kelkasta.

Päätin, että katsotaan, mihin tämä valtavalla nopeudella etenevä avaruusraketti oikein suuntaa. Ikävä kyllä tälle alukselle oli unohdettu suunnitella selvä kiertorata. Tämä johti Marvelille liiankin tuttuun ongelmaan. Kun elokuvan juoni ja rakenne ovat todella heikkoja, niin näin syntynyt tyhjiö täytetään visuaalisella karkilla, jolla ei itse tarinan kannalta ole mitään merkitystä.

Kaiken lisäksi Marvelin hädästä kertoo myös se, että elokuvaan oli ujutettu mukaan täysin älytön musikaaliosuus, jossa Brie Larson pääsi laulamaan ja tanssimaan, voi hyvänen aika, ja vielä taivas päälle. Mietin salin takarivissä, että näkemiin Hollywood, hello Bollywood! Toivottavasti tämä ei ole Marvelin uusi suuntaus, sillä vaikka kriitikko olenkin, niin ryhdyin oikeasti miettimään, että jaksanko enää näitä leffoja katsoa.

Iman Vellani as Ms. Marvel/Kamala Khan in Marvel Studios’ THE MARVELS. Photo by Laura Radford. © 2023 MARVEL.

Tässä elokuvassa on kaksi suurta ongelmaa.

Ensinnäkään se ei vie Marvel Cinematic Universen (MCU) tarua yhtään eteenpäin, sillä se keskittyy pelkästään eri ulottuvuuksien väliseen pomppimiseen. Kaikki kolme päähenkilöä sekoilevat keskenään ja siinä välissä kolmikko mätkii muutaman pahiksen kanssa, oikeasti ärsyttävän väsyttävää. Pohdin siinä tätä älyttömyyttä katsoessa, että onko Disneyn ja Marvelin laadunvalvonta pettänyt täysin. Ei ihme, jos Marvelin ylläpitämä MCU:n perustukset horjuvat pahasti.

Minusta on suorastaan ikävää, kun näyttelijästä joutuu sanomaan näin, mutta Kamala Khanin roolissa nähtävä Iman Vellani joutui huonon käsikirjoituksen uhriksi. Hänen ainoa tehtävä koko elokuvassa tuntui olevan Captain Marvelin täysin älyttömiin mittoihin nouseva ihailu, josta muistutuksena toimivat Khanin jatkuvat kiljahdukset, jotka ärsyttivät ainakin minua.

Jos Marvel ei pysty enää nykyisin parempaan, niin ehkä nyt olisi se kuuluisa oikea hetki painaa sitä kaikkien tuntemaa reset -nappia.

Tähdet: **

Ensi-ilta: 08.11.2023

Ikäraja: 12

Pituus: 105 min. Ohjaus: Nia DaCosta

Käsikirjoitus: Megan McDonnell, Nia DaCosta, Elissa Karasik ja Zeb Wells