Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tänään: Operation Mincemeat

Operaatio Mincemeat on uskomaton tositapahtumiin pohjautuva vakoojaelokuva.

Ennennäkemättömän harhautusoperaation suunnittelijoiksi palkataan kaksi varsin omalaatuista Britannian tiedustelu-upseeria, Ewen Montagu (Colin Firth) ja Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen). Miehet suunnittelevat riskialttiin tehtävän, jonka toteuttaminen vaati rautaisia hermoja sekä sen toteuttajilta että suunnittelijoilta. Kaiken lisäksi he palkkaavat salaiseen operaatioon mukaan taidoiltaan täysin poikkeuksellisen salaisen agentin: kuolleen miehen.

Mincemeatin tarina on todella mielenkiintoinen ja sen ympärille rakentuva maailma on kiehtova. Rakastan elokuvia, jotka perustavat kerrontansa loistavien näyttelijöiden varaan. Tässä elokuvassa kaksi upeaa näyttelijää pääsee sparraamaan toisiaan.

Itse ihastuin varsinkin Macfadyenin suoritukseen, joka on sekä yksinkertainen että salaperäinen. Mielestäni hän jättää Colin Firthin ajoittain täysin varjoonsa.

Colin Firth on mainio näyttelijä. mutta jostain syystä hän ei tällä kertaa kyennyt sulautumaan rooliinsa, vaan valkokankaalla nähtävä hahmo jää itse Firthin alle.

Operation Mincemeat on mahtava leffa, mutta jotta siitä nauttii kunnolla, niin historian täytyy kiinnostaa. Tarina rakentuu hitaasti ja rauhallisesti, eikä katsojalla saa olla kiire. Jos olet James Bondin fani, niin elokuva sisältää mieluisen yllätyksen.

Operaatio Mincemeat saa ensi-iltansa tänään perjantaina.

Trailer: Nordisk Film Finland

Teksti: Juho Kojima