Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tänään: Jurassic World: Dominion

Tänä kesänä Jurassic-saaga saa eeppisen päätöksen, kun kaksi sukupolvea yhdistää voimansa ensimmäistä kertaa. Chris Pratt ja Bryce Dallas Howard saavat seurakseen Oscar®-voittaja Laura Dernin, Jeff Goldblumin ja Sam Neillin Jurassic World: Dominionissa. Uusi ja ajankohtainen seikkailu vie sankarimme maailman ympäri.

Jurassic Worldin pääarkkitehdin Colin Trevorrow’n ohjaama Dominion tapahtuu neljä vuotta Isla Nublarin tuhon jälkeen. Dinosaurukset elävät – ja saalistavat – nyt ihmisten rinnalla kaikkialla maailmassa. Tulevaisuutta muovaa nyt hauras kauhun tasapaino. Säilyttääkö ihminen asemansa luomakunnan kruununa ja ravintoketjun huipulla joutuessaan jakamaan planeetan kaikkien aikojen pelottavimpien petojen kanssa?

Sanotaan se heti. Tämä leffa on surkea. Yllä olevat kaksi kappaletta ovat tuotantoyhtiön materiaalia. Se antaa leffasta todella ruusuisen kuvan. Todellisuudessa Dominion on kokoelma melkein irrallisia kohtauksia, jotka on liitetty yhteen todella pahasti ontuvalla tarinalla, joka ei tarjoa yhtään yllätystä, eikä oikeastaan edes jännitystä.

Elokuvan tarinalla ei oikeastaan ole mitään merkitystä, jos tarkoituksena oli tarjota katsojille tyhjää täynnä oleva kokemus, niin sitten tehtävässä on onnistuttu todella loistavasti.

En muista edes yhden uuden dinosauruksen nimeä tai tyyppiä, koska sillä ei tällä kertaa ole yhtään merkitystä, ei niin mitään. Dinot olivat vain esineitä, jotka ohjaaja marssittaa vuorotellen kameran eteen ärjymään ja yrjymään. Jännitystä on oikeastaan vain siinä, mikä laji on seuraavana vuorossa. Poissa on alkuperäisen trilogian maagisuus ja mahtavuus. Tilalla on hengetön ja persoonaton koneisto, jonka ainoa tehtävä on tuottaa tuhottomasti rahaa elokuvan tuotantoyhtiölle.

Howard ja Pratt ovat selvästi väsyneitä hahmoihinsa. Kuulosi aivan siltä, että parivaljakko olisi lukenut vuorosanansa suoraan paperilta. Muutenkin kaksikon suorituksesta puuttui juuri se kipinä, jota se olisi kaivannut ja suorastaan vaatinut.

Ainoa valoa tylsyyteen tuova asia oli se, että Laura Dern, Jeff Goldblum ja Sam Neill tekivät paluun legendaarisiin rooleihinsa. Tämä kolmikko on vieläkin täyttä timanttia. Oikeastaan koko elokuva perustuu näihin legendoihin. Pratt ja Howard jäävät välillä täysin jyrän alle, mutta kuka tietää, ehkä se olikin tarkoitus, sillä elokuvasarjan legendat toivat edes vähän uskottavuutta tähän surkeuteen.

Jurassic World: Dominion saa ensi-iltansa tänään keskiviikkona.

Trailer: Universal Movies Finland

Teksti: Juho Kojima