Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Those Who Wish Me Dead

Angelina Jolie esittää pääosaa erittäin sekavassa toimintadraamassa, jossa sekoittuvat valtava metsäpalo, raaka murha, pakeneva todistaja ja Jolien esittämä menneisyyden tragediaa sureva palomies.

Jos kuulosti monimutkaiselta, niin et ole yksin, sillä tämä elokuva on niin täynnä älyttömiä juonikuvioita, että heikompaa huimaa. Tuntuu aivan siltä kuin elokuvan käsikirjoittajat Michael Koryta, Charles Leavitt ja Taylor Sheridan olisivat tehneet listan makeista jutuista, jotka kuulostavat hienoilta, mutta hommassa oli yksi iso ongelma, koko jutusta puuttui järki.

Sheridan toimii käsikirjoittamisen ohella tämän himmelin ohjaajana. Paketti ei tällä kertaa pysynyt hänen hallinnassaan, vaan hajosi pahemman kerran. Kokonaisuuden ja tarinan kannalta suurin ongelma oli, että juonen kehittely vei aivan tolkuttomasti aikaa. Tästä seurasi, että loppuratkaisulle ei meinannut jäädä yhtään aikaa, vaan se tuotiin maaliin yhtä nopeasti kuin sadan metrin finaali.

Muutenkin tuntui siltä, että tietyt juonesta johtuvat ongelmat oli jouduttu ratkomaan ilman sen kummempaa pohdintaa.

FINN LITTLE as Connor and ANGELINA JOLIE as Hannah in New Line Cinema’s thriller “THOSE WHO WISH ME DEAD,” a Warner Bros. Pictures release. Kuva: Emerson Miller. Copyright: © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Näyttelijöiden suorituksista ei paljon kehuttavaa löydy. Oikeastaan ainoa, joka yritti edes hiukan, oli nuorta isänsä murhan nähnyttä Connoria esittävä Finn Little. Hän toi Connorin hahmoon tunnetta ja tarkoitusta edes hiukan, vaikka koko muu produktio natisikin liitoksissaan hänen ympärillään.

Jolie puolestaan oli todella kuivakka ja hengetön Hannahin roolissa. Jolielle niin tuttu vauhdikkuus puuttui kokonaan, eikä suorituksessa ollut elävyyttä. Näytti ja kuulosti siltä kuin hän olisi lukenut vuorosanansa suoraan kameraan kiinnitetyistä pahvilapuista.

Sitten päästäänkin elokuvan tolloihin, jotka olivat Connorin isän murhanneet kaksi ”ammattitappajaa”. En ole pitkään aikaan nähnyt kahta yhtä huonosti näyteltyä hahmoa. Näyttelijät Aidan Gillen ja Nicholas Hoult taisivat luulla itseään koviksi pojiksi, mutta lopputulos oli lähinnä koominen. Huvittavinta oli se, että kaksikko veti roolinsa aivan tosissaan käyttäen liikkeitä ja eleitä, jotka näyttivät taktisilta, mutta niissä ei ollut järjen hippuakaan.

AIDAN GILLEN as Jack and NICHOLAS HOULT as Patrick in New Line Cinema’s thriller “THOSE WHO WISH ME DEAD,” a Warner Bros. Pictures release. Kuva: Emerson Miller. Copyright: © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Palomiesten toiminnan kuvauksen osalta uskallan myös esittää kevyen epäilyni, mutta sillä ei nyt tässä elokuvassa ollutkaan niin suurta merkitystä, koska se ajautui täysin sivuosaan.

Tämä todella kevyt ja nopeasti unholaan vajoava elokuva saa Suomen ensi-iltansa tänään perjantaina.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima