Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Thanksgiving

Black Friday -mellakan päätyttyä tragediaan, alkaa salaperäinen kiitospäivän innoittama murhaaja terrorisoida Plymouthin kaupunkia Massachusettsissa – pahamaineisen juhlapyhän synnyinpaikassa.

Nyt on pakko sanoa, että olipa surkea elokuva. Melkein niin surkea, että se oli hauska, Verta ainakin riitti. Se kai olikin tarkoitus, sillä itse juonessa ei ollut mitään järkeä, mutta epäilen, että sekin oli harkittu juttu.

Elokuvan pahis oli lähinnä säälittävä. Arvasin murhaajan henkilöllisyyden melko aikaisessa vaiheessa, mutta taasen epäilen, ettei sitä edes kauheasti yritetty peitellä, mutta olisihan sitä edes voinut yrittää, ihan pikkuriikkisen vain.

Piti oikein tarkistaa, että olihan tarinan genreksi merkattu kauhu ja totta se oli. Pakko sanoa heti perään, että olen viime vuosina katsellut melkoisen annoksen kauhua, joten sietokykyni on parantunut, mutta tämän leffan kohdalla on mielestäni pakko kysyä, että sekosivatko tekijät tyylilajeissa, vai mitä oikein tapahtui, sillä omasta mielestäni elokuva muistutti lähinnä huonosti tehtyä komediaa, johon oli sekoitettu ripaus jännitystä ja yksi viikatemies.

Elokuvan ehdottomasti parasta antia oli leffan avauskohtaus, joka otti todella terävästi kantaa amerikkalaiseen älyttömyyteen nimeltä Black Friday. Tuo alennusmyyntien luvattu ihmemaa, joka saa kokonaisen kansakunnan lähes sekoamaan. Ihmiset ovat valmiita tappelemaan yhden vohveliraudan vuoksi. Elokuva asettaa katsojalle hyvin yksinkertaisen kysymyksen, onko koko hommassa mitään järkeä.

Tähdet: **

Ensi-ilta: 01.12.2023

Ikäraja: 16

Pituus: 106 min.

Ohjaus: Eli Roth

Käsikirjoitus: Eli Roth ja Jeff Rendell

Näyttelijät:

Rick Hoffman
Gina Gershon
Patrick Dempsey
Addison Rae
Milo Manheim
Karen Cliche
Nell Verlaque Genret:

Teksti: Juho Kojima