Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Suuri kusetus

Sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä, mutta entä jos ihminen on täysi persläpi? Siinä tapauksessa kosto on suloinen, hurttien tyyliin.

Eräänä päivänä Reggie (Will Ferrell), naiivi ja parantumattoman optimistinen borderterrieri, tulee ilkeän omistajansa Dougin (Will Forte; The Last Man on Earth, Nebraska) hylkäämäksi kaupungin koville kaduille. Reggie on kuitenkin varma siitä, ettei hänen omistajansa koskaan jättäisi häntä tarkoituksella.

Kun Reggien seuraan lyöttäytyy kulkurielämää viettävä rääväsuinen ja vapauttaan rakastava bostoninterrieri Bug (Oscar®-voittaja Jamie Foxx), joka uskoo, että omistajat ovat vain luusereille, Reggie viimein ymmärtää, miten myrkyllisessä suhteessa on elänyt, ja alkaa nähdä Dougin sinä sydämettömänä limanuljaskana, mikä hän todella on.

Kostoa hautovat Reggie, Bug ja Bugin kaverit – Maggie (Isla Fisher; Suuri puhallus, Kuokkavieraat), viisas mutta kotonaan uuden koiranpennun syrjäyttämäksi tullut Australian paimenkoira, sekä Hunter (Randall Park; Always Be My Maybe, Aquaman), työstään terapiakoirana ahdistunut tanskandoggi – punovat yhteisen suunnitelman ja lähtevät eeppiselle seikkailulle auttaakseen Reggien kotiin…  ja saadakseen Dougin maistamaan omaa lääkettä puremalla irti ruumiinosan, jota hän rakastaa kaikkein eniten.

Jos, et pidä todella tuhmasta huumorista, niin älä todellakaan mene katsomaan tätä elokuvaa. Tarina suorastaan nojaa vattuiluun, siis aivan liikaa. Tällä oli se seuraus, että tietyssä vaiheessa kertomuksen vitsit eivät enää olleetkaan kovin hauskoja, kun samat jutut alkoivat toistua.

Näyttelijöiden osalta voi vain todeta että, jokaiseen rooliin on löydetty oikeat näyttelijät. Paitsi Reggien rooliin valittu Ferrell, jonka suoritus jäi kaivelemaan, koska tunnettu koomikko näytteli pelkästään itseään. Olen aina ihmetellyt, miksi Ferrell ei kykene sulautumaan rooleihinsa yhtään paremmin, sillä kokemusta häneltä kyllä löytyy.

Jamie Foxx on tämän leffan ehdoton tähti. Bug on koirajoukon kiistaton johtaja, joka pitää Reggien, ja muut kaverukset ruodussa, ellei suorastaan talutushihnassa. Foxxin suoritus oli jämäkkä, mutta samalla todella hauska, vaikka hänenkin hahmonsa viljeli vattuilua hieman liikaa. Reggie ja Bug olivat kaikesta huolimatta mainio parivaljakko.

Leffan idea puhuvista ja rääväsuisista koirista kuulostaa ihan hullulta. Sitä se onkin, mutta toisaalta se toimii yllättävän hyvin, vaikka elokuvan jutut välillä ylittävätkin sen viimeisenkin hyvän maun rajat.  Tekijät kehuvat, että kuvauksissa käytettiin oikeita koiria, jos näin todella tapahtui, niin mahtava juttu, mutta mene ja tiedä.

Suuri kusetus saapuu teattereihin perjantaina.

Tähdet: ***

Teksti: Juho Kojima