Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Strange Way of Life

Pedro Almodóvarin uusi lyhytelokuva STRANGE WAY OF LIFE seuraa kahta asemiestä, jotka kohtaavat uudelleen vuosien jälkeen. Elokuvassa mies ratsastaa hevosella aavikon poikki, joka erottaa hänet Bitter Creekistä.

Hän tulee tapaamaan sheriffi Jakea (Ethan Hawke). 25 vuotta aiemmin sekä sheriffi että häntä vastaan ratsastava tilanomistaja Silva (Pedro Pascal), työskentelivät yhdessä palkattuina asemiehinä. Silva vierailee hänen luonaan tekosyyllä tavata nuoruuden ystävänsä, ja he todellakin juhlivat tapaamistaan. Seuraavana aamuna vierailun varsinainen syy alkaa paljastua…

Kokenut ja juhlittu ohjaaja on rakentanut todella intiimin ja koskettavan tarinan kahden miehen välisestä rakkaudesta, joka on kuihtunut, mutta kaksikon väliset intohimon liekit leimahtavat uudelleen, kun miehet kohtaavat pienessä aavikon ympäröimässä kaupungissa.

En ole koskaan ollut lyhytelokuvien ystävä, koska niissä tuntuu olevan aina mahdoton kiire päästä eteenpäin, niin tälläkin kertaa. Tarina olisi tarjonnut vahvat ainekset pitkään elokuvaan. Nyt juoni jouduttiin juoksuttamaan läpi melkoisella nopeudella. Mielestäni kokonaisuuden rakenne kärsi tuosta melkoisen paljon. Lyhytelokuvalla on tietenkin se hyvä piirre, että kaikki turha on karsittu pois, mutta tässä tapauksessa olisin toivonut pitkää elokuvaa.

Silva and Jake in STRANGE WAY OF LIFE. Photo credit: © El Deseo. Photo by Iglesias Más. Courtesy of Sony Pictures Classics.

Tämän elokuvan ehdoton voimanlähde on Ethan Hawken todella jykevä suoritus Jaken roolissa. Hän on jopa niin hallitseva parissa kohtauksesta, että Pedro Pascalin esittämältä Silvalta meinaa loppua happi. Välillä näyttää siltä, että Pascalilla on todellisia vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana.

Olen aina nauttinut länkkäreistä. Tämä oli ihan mukava muistutus siitä, tuokin genre voi toimia lyhyellä kaavalla.

Lyhytelokuvan jälkeen Pedro Almodóvar kertoo elokuvan tekemisestä Anna Bogutskayan haastattelussa.

Tähdet: ***

Ensi-ilta: 27.10.2023

Ikäraja: 12

Pituus: 62 min.

Ohjaus: Pedro Almodóvar

Käsikirjoitus: Pedro Almodóvar

Teksti: Juho Kojima