Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Skimbagirls

Neljä ihanaa naista, viidennet häät ja täydellinen tunnelma Lapissa, mikä voisi mennä pieleen?

Neljä ystävystä ovat tavanneet nuoruusvuosista lähtien eri tunturi- tai alppikohteissa. Metriäkään ei reissuilla hiihdetä, vaan keskitytään ainoastaan juhlimiseen. Naiset kohtaavat jälleen, tällä kertaa Saariselällä, kun Emma on menossa naimisiin viidettä kertaa. Emman sisko Riikka ei kuitenkaan ymmärrä tätä romanttista kaavaa, mutta muut ystävyksistä, Kata ja Mallu, pitävät hääkutsua toivottuna irtiottona arjesta.

Skimbagirls on hulvaton komedia naisten välisestä ystävyydestä, jossa riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä naurattavaa ihmissuhdepeliä.

Päärooleissa nähdään Ria Kataja, Anna-Maija Tuokko, Matleena Kuusniemi ja Armi Toivanen.

Noin tätä elokuvaa kehutaan sen levittäjän toimesta. Totuus ei voisi kuitenkaan olla kauempana tuosta sanahelinästä. En edes jaksa kirjoittaa kovin pitkää arvostelua, sillä se olisi ”paperin” tuhlausta.

Yksinkertainen totuus on, että tämä leffa on karmean surkea. Skimbagirls on hyvä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun suomalaiselle työryhmälle annetaan tukku rahaa ja todetaan, että menkääs tekeen leffa. Laadulla ei ole sitten mitään väliä. Minusta, kun tuntuu, että tekijät ovat noudattaneet tuollaista ohjetta liiankin tarkasti.

Juoni on suunnilleen tasoa, hei me mennään Lappiin ja sekoillaan niin paljon, kun ehditään! Voimakkain tunne, joka tästä elokuvasta jäi mieleen, on ääretön myötähäpeä. Yksikään roolihahmo ei ole järkevä, eikä näyttelijöillä välttämättä tunnu olevan kovinkaan selvää ideaa siitä, millaista elokuvaa tässä ollaan tekemässä, joten lopputuloksena syntyi tämä umpisurkea kokonaisuus.

Leffa saapuu teattereihin tämän viikon perjantaina.

Trailer: Nordisk Film Finland

Tähdet: *

Teksti: Juho Kojima