Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuva

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvassa häikäilemätön terroristijärjestö uhkaa räjäyttää Valkeakosken lähialueineen taivaan tuuliin, ellei sen vaatimuksiin suostuta. Mr. Greenin (Jukka Puotila) johtama järjestö vaatii metsien tehohakkuiden välitöntä lopettamista. Sinänsä oikeutettu vaatimus saattaa Kontion (Heikki Silvennoinen) ja Parmaksen (Elsa Saisio) visaisen ongelman eteen: Miten pelastaa maailma julmien terroristien käsistä? Terroristien, jotka haluavat pelastaa maailman tuhoamalla sen.

Riippuu täysin katsojan omasta mausta, onko leffa hyvä vai huono.  Omasta mielestäni se on suorastaan surkean hauska. Muista jättää aivosi kotiin ennen sen katsomista. Kylmä tosiasia on, että elokuvan laatu vaihtelee aivan liikaa kohtauksesta toiseen.

Tarinassa on kyllä yhteinen punainen lanka, mutta se tuntuu katoavan jatkuvalla syötöllä. Yleisesti leffaa voisi kuvailla kokoelmaksi irrallisia kohtauksia, jotka yrittävät kuljettaa yhteistä tarinaa eteenpäin, mutta tavoite ei nyt ihan onnistu.

En ole ihan varma, onko elokuva kuvattu pandemian aikana, mutta siltä vaikuttaa. Yhdessä kohtauksessa taisi olla enintään neljä osallistujaa, mutta suurimassa osassa oli kaksi tai kolme.

Tämä johti siihen, että joidenkin hahmojen osuus yhteisessä kerronnassa jäi todella pieneksi ja suorastaan mitättömäksi. Pahiten tästä kärsi Mari Perankosken esittämä Vänskä, joka piipahti elokuvassa vain muutaman kerran, ja silloinkin hänet nähtiin kotona pillittämässä tai Ljunkkaa (Timo Kahilainen) piiskaamassa.

Kuvaaja: Jouko Piipponen

Elsa Saisio ja Heikki Silvennoinen tuntuivat hoitavan osansa automaattiohjauksella. Kumpikin vaikutti väsyneeltä rooliinsa, eikä heitä voi siitä oikeastaan syyttää, koska tarina oli todella ohut. Käsikirjoittajat Heikit Vihinen ja Silvennoinen ovat molemmat varmasti tyylilajinsa mestareita, mutta tällä kertaa tuli todella heikko huti, joka ei jättänyt paljon onnistumisen mahdollisuuksia ohjaaja Aleksi Mäkelälle.

Välillä sitä miettii, miksi Nelonen Media pilaa loistavat tv-sarjansa tuottamalla niistä surkeita elokuvia. Olisi ollut parempi jättää Kontio & Parmas ihan vaan sarjaksi, joka oli/on todella loistava.

Elokuva alkaa kello 21.00.

Tähdet: *

Trailer: Nelonen Media

Teksti: Juho Kojima