Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Hiljainen paikka osa 2

Oman turvapaikkansa tuhouduttua Abbottin perheen on kohdattava ulkomaailman vaarat ja jatkettava selviytymistaisteluaan täydellisessä hiljaisuudessa. Suunnatessaan pakon edessä kohti tuntematonta he huomaavat, että äänen perusteella metsästävät hirviöt eivät ole ainoa uhka hiekkaisen polun tuolla puolen.

En ole missään vaiheessa katsonut tarinan ensimmäistä osaa kunnolla, mutta tiesin kuitenkin suunnilleen, mistä kokonaisuudessa on kyse. Ohjaaja ja Lee Abbottin roolissa nähtävän John Krasinskin johdolla on syntynyt todella upea kertomus, jossa leikitellään hiljaisuudella. Samaan aikaan valkokankaalla nähdään upeita hirviöitä, joita Krasinski käyttää kekseliäällä tavalla.

Elokuvan keskiössä on Abbottin perhe, joka muodostaa todella tiiviin ”yksikön”. Perheen voimahahmo on Emily Bluntin näyttelemä Evelyn. Hän joutuu yllättäen uuteen tilanteeseen, joka pakottaa perheen toimimaan yhdessä aivan erityisellä tavalla.

Tässä tarinan toisessa osassa Leen ja Evelynin lapset Regan (Millicent Simmonds) ja Marcus (Noah Jupe) joutuvat opettelemaan uusia taitoja ja ottamaan vastuuta koko perheen tulevaisuudesta Varsinkin Regan löytää itsestään piilotettua voimaa.

Simmonds tekee todella timanttista työtä. Hän on oikeastikin kuuro. ja tuo seikka nostaa hänen suorituksensa vaikuttavuutta aivan valtavasti. Reganin tarina on mielestäni tämän elokuvan parasta antia, ja se asettaa Simmomdsille isoja haasteita, mutta hän ottaa kaiken hienosti vastaan, ja haastaa itsensä suoriutumaan entistä paremmin.

Myös Jupe tekee hienoa työtä, mutta tästäkin huolimatta vaikutti siltä, että hän tarvitsee ympärilleen muita näyttelijöitä, jotta hän pääsee parhaalle tasolleen, toisin kuin Simmonds, joka pärjäsi hienosti omillaankin.

Elokuvan äänisuunnittelusta vastanneet Ethan Van Der Ryn and Erik Aadahl ansaitsevat erityisen suuret kehut, sillä hän on onnistunut yhdistämään karmivan hiljaisuuden ja yllättävät äänet todella sykähdyttävällä tavalla, joka tukee kerrontaa upealla tavalla.

Samalla on tunnustettava musiikista vastanneen Marco Beltramin saavutukset tämän leffan osalta. Tällä tarkoitan sitä, että hän käyttää musiikkia todella harkitusti, ja antaa hiljaisuudelle tilaa ja aikaa hiipiä katsojan tajuntaan. Kun musiikki ottaa tilaa, niin sillä on hyvin tarkasti rajattu tehtävä.

Tämä todella upea kauhuelokuva saapuu Suomen valkokankaille 11. kesäkuuta.

Trailer: Paramount Suomi

Teksti: Juho Kojima