Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Ghostbusters: Frozen Empire

Ghostbusters: Frozen Empire -elokuvassa Spenglerin perhe palaa sinne, mistä kaikki alkoi – ikonisen New Yorkin paloasemalle liittoutuakseen alkuperäisten Haamujengiläisten kanssa, jotka ovat kehittäneet huippusalaisen tutkimuslaboratorion viedäkseen kummitusten torjunnan seuraavalle tasolle.

Mutta kun muinaisesineen löytymisen myötä paha voima pääsee valloilleen, on uusien ja vanhojen Ghostbustersien yhdistettävä voimansa suojellakseen kotiaan ja pelastaakseen maailma toiselta jääkaudelta.

Nyt oli mainio haamujahti 80-luvun tyyliin. Joku voisi väittää, että leffa ei tarjonnut oikein mitään uutta. Tuo on suoraan sanottuna totta, mutta elokuva jatkaa uuden sukupolven tarinaa hienolla tavalla.

Keskiöön nostetaan Phoebe Spengler (Mckenna Grace) hän kohtaa mielenkiintoisen ja sympaattisen aaveen, jolla on kuitenkin pelottava salaisuus. Samaan aikaan Phoebe joutuu sivuun varsinaisen Haamujengin kuvioista, ja tarina alkaakin seurata melkein yksin Phoeben haasteita.

Tuo onkin täysin ymmärrettävää, sillä hieman yllättäen Grace tekee täysin ylivoimaista työtä. Jalkoihin jäävät kaikki muut näyttelijät. Esimerkiksi Paul Rudd ja Carrie Coon jäivät täysin sivuosaan. Kaksikon ainoa tehtävä tuntui olevan varmistaa, että Phoeben hahmo pääsi loistamaan.

Myös vanhat starat Dan Aykroydin johdolla olivat jälleen mukana. Nyt täytyy kuitenkin ihmetellä, miksi. Eikö elokuvan taustavoimilla riitä luottoa Ruddiin, Cooniin, ja Graceen.

Jotenkin, kun tuntui, että Bill Murray & co oli paikalla vain ison tilipussin takia.

Elokuvan haamut olivat melko perustasoa, hauskoja, mutta eivät pelottavia. Olisin halunnut säikähtää edes muutaman kerran.

Tähdet: ***

Ensi-ilta: 03.04.2024

Ikäraja: 12

Pituus: 115 min.

Ohjaus: Gil Kenan

Käsikirjoitus: Gil Kenan, Jason Reitman

Teksti: Juho Kojima