Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Equalizer 3 – The Final Chapter

Luovuttuaan tehtävästään hallituksen salamurhaajana, Robert McCall (Denzel Washington) on yrittänyt sovittaa menneisyyden kauheita tekojaan. Hän saa outoa lohtua jakamalla oikeutta sorrettujen puolesta. Yllätyksekseen hän löytää oman paikkansa Etelä-Italiasta, jossa huomaa uusien ystäviensä olevan paikallisten rikollispomojen hallinnassa. Tapahtumien käydessä tappaviksi, McCall tietää mitä on tehtävä: hänen on ryhdyttävä ystäviensä suojelijaksi kohtaamalla mafia.

En ole nähnyt elokuvasarjan edellisiä osia, joten katsoin tämän pätkän täysin kylmiltään, enkä saanut sen ideasta oikein kiinni. Meinaan, että onhan tuo Denzel mahtava näyttelijä, mutta nyt taisi kuitenkin tulla harvinainen huti.

Tuo arvosteluni ensimmäinen kappale on lainaus elokuvan julkaisijan pressisivuilta. Leffa on suunnilleen yhtä kiinnostava kuin tuo kuvaus.

Koko elokuvasta puuttuu jännite. Kertomuksen ensimmäinen tunti vietetään Denzelin seurassa Italian pikkukylien kahviloita kierrellen. Samaan aikaan paikallinen mafia hoitelee toisaalla omia bisneksiään, mutta tämähän ei tunnu vanhempaa herraa kiinnostavan. Elokuvan lähestyessä loppuaan McCall muistaa yhtäkkiä ryhtyä listimään mafioosoja, mutta tämä tapahtuu niin myöhäisessä vaiheessa, että katsoja ei ehdi mukaan.

Tähän, kun vielä sekoitetaan mukaan huumekauppa, jota CIA tutkii ja tonkii, niin koko väsynyt soppa on valmis.

Minusta tämä elokuva näyttää enemmän saapasmaan ulkomaille suunnatulta matkailumainokselta, johon on sekoitettu kaikki asiat, joista Italia tunnetaan. Eihän tuo nyt riitä.

Denzelin toimintakohtaukset eivät olleet mielestäni kovinkaan uskottavia. Niistä puuttui jännitys, vauhti tai vaarallisuus. Kuvakulmillakin saadaan ihmeitä aikaan. Onhan se mukavaa, kun sankari laittaa roistot pakettiin ylivoimaisesti, mutta jotain haastetta saisi sankarillakin olla, mutta nyt mentiinkin sitten helpoimman vaikeusasteen mukaan.

Katsoin elokuvan Itiksen IMAX-teatterissa. Tuli siinä istuessa mieleen, että miksi ihmeessä tämä elokuva näytettiin näinkin valtavalta kankaalla, tässä leffassa ei ollut yhtäkään yksityiskohtaa, joka olisi vaatinut tätä formaattia.

Samalla ihmettelin kuvan liian tummaa sävyä. Elokuvassa oli muutama kohtaus, joiden valoteho oli niin alhainen, että niitä oli jo vaikea seurata.

Tähdet: **

Ensi-ilta: 08.09.2023

Ikäraja: 16

Pituus: 109 min.

Ohjaus: Antoine Fuqua

Teksti: Juho Kojima