Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Ensi-illassa tällä viikolla: Demon Slayer: Mugen Train

Tanjiro ryhmineen ovat juuri saaneet päätökseen koulutuksensa Butterfly Mansionissa. He saapuvat uuteen tehtäväänsä: Mugen-junaan, jossa yli 40 ihmistä on kadonnut lyhyessä ajassa. Tanjiro ja hänen kumppaninsa Nezuko lyöttäytyvät yhteen demoneita metsästävän miekkamiehen Flame Hashira Kyojuro Rengokun kanssa. Yhdessä he ottavat mittaa junaa terrorisoivasta demonista. Tuloksena on huimaavan kaunis anime-seikkailu, joka on lyönyt kaikki ennätykset maailmalla.

Kyllä se on myönnettävä jälleen, japanilaiset osaavat tehdä huikeita piirroselokuvia! kukaan muu ei pääse lähellekään heidän tasoaan. Varsinkin tällaiset elokuvat, joissa nähdään demoneja, ja muita henkimaailman olentoja ovat heidän erikoisalaansa.

Nautin erityisesti tämän elokuvan teknisestä toteutuksesta. Animaatio oli todella kaunista ja silkkisen pehmeää. Piirtäminen oli selvästi toteutettu tietokoneella, mutta perinteitä kunnioittaen. Olen aina ihaillut japanilaisten anime-elokuvien yksinkertaista, mutta samalla värikästä tyyliä, niin tälläkin kertaa. Kôji Akitaka, joka toimi elokuvan johtavana piirtäjänä ansaitsee todella isot kehut, sillä lopputulos on lumoavan kaunis.

Ohjaaja Haruo Sotozaki on tehnyt todella upean näköisen elokuvan, mutta kuitenkin minun on myönnettävä, että japanilainen anime-kenttä on täynnä samanlaisia tarinoita, joissa lapsilta näyttävät nuorukaiset heiluttelevat miekkoja ja metsästävät demoneja.

Demon Slayer: Mugen Train ei juuri tuosta syystä nouse omalla listallani kovinkaan korkealle. Elokuva saapuu Suomen valkokankaille 4.6.

Trailer: Cinema Mondo