Kategoriat
Suomi Uutiset

Docpoint palaa teattereihin

Täydessä loistossaan 31.1.–5.2.2023 Helsingin valkokankaille palaava DocPoint tarjoilee yleisölleen vuoden puhutuimpien dokumenttielokuvien lisäksi myös kovan kattauksen musiikkiteemaisia tapahtumia.

Festivaalin avajaiselokuvana esitetään Petteri Saarion ohjaama Revontulten räppäri. Elokuvassa seurataan saamelaisräppäri Mihkku Laitia, joka on tullut tutuksi myös Talent Suomi -ohjelmasta.  Elokuvasalien hämyn lisäksi yleisö kutsutaan mm. tanssimaan Tiivistämölle Princen Sign o’ the Times -konserttielokuvan (1987) dance along -näytökseen. Koko ohjelmisto julkaistaan 12.1.2023 jolloin myös liput tulevat myyntiin. Sarjakorttien ja LeffaLive-tapahtuman myynti alkaa jo tänään. 

Musiikkiteemaisen elokuvaohjelmiston kärkenä on festivaalin avajaiselokuva, saamelaismuusikko Mihkku Laitista kertova Revontulten räppäri. Pohjoissaameksi räppäävä Mihkku etsii omaa paikkaansa sukuvelvoitteiden ja oman intohimonsa ristipaineessa. Perinteet vetävät nuorta miestä poronhoitajaksi, mutta sydän sykkii rap-musiikille. Yungmiqu-nimellä räppäävän Mihkkun biisien tunnelmat vaihtuvat rauhallisemmasta menosta aina huutoräppiin. Revontulten räppäristä järjestetään myös LeffaLive-erikoisnäytös, jossa elokuvan jälkeen ilta jatkuu Asan, Yungmiqun ja Gadan livekeikoilla. Emma- ja Teosto-palkittu Asa ammentaa musiikkiinsa niin psykedeliaa kuin perinteisempää hiphop-estetiikkaa. Illan kolmas esiintyjä on runoilijanakin kunnostautunut Gada, joka rakastui jenkkiräppiin jo 10-vuotiaana. Konsertti järjestetään yhteistyössä Fullsteam Agencyn kanssa. Liput LeffaLive-erikoisnäytökseen ovat myynnissä DocPointin sivuilla. 

LEFFALIVE X TIIVISTÄMÖ 

Suvilahden Tiivistämö toimii tapahtumapaikkana festivaalin LeffaLive-tapahtumissa. Yungmiqu, Asa, Gada X Revontulten räppäri -illan lisäksi Tiivistämöllä tanssitaan Princen klassikkokonsertti-leffa Sign o’ the Times (1987) tahdissa dance along -näytöksessä. Elokuva valikoitui ohjelmistoon, koska DocPointin ohjelmajohtaja Inka Achté halusi tuoda ohjelmistoon iloa vuoden pimeimpänä aikana. ”Rakastan Princeä ja etenkin sitä, miten hän rikkoi perinteisiä maskuliinisuuden normeja. Sign o’ the Times on upea elämys, joka täytyy kokea juuri tanssien”, Achté hehkuttaa.

LeffaLive: Yungmiqu, Asa, Gada X Revontulten räppäri -leffan ja keikan 20 € hintaiset liput tulevat myyntiin tänään DocPointin omassa verkkokaupassa.

DocPoint 2023 -sarjakortit ovat myynnissä DocPointin omassa verkkokaupassa.

Huom! Sarjakortilla ei voi lunastaa lippuja erikoisnäytöksiin.

DocPoint järjestetään Helsingissä 30.1.–5.2.2023. Ohjelmisto julkistetaan 12.1.2023, jolloin käynnistyy myös näytöskohtainen lipunmyynti. Osa ohjelmistosta on katsottavissa verkkonäytöksinä. Sarjakorttien myynti on käynnissä DocPointin verkkosivuilla.

Teksti: Docpoint