Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

Disneyn uutuus The Mighty Ducks: Game Changers oli kova pettymys

The Mighty Ducks: Game Changers perustuu 90-luvun suosittuun elokuvasarjaan. joka kertoi juniorijoukkueesta, joka nousi pohjalta parrasvaloihin. Joukkuetta valmensi epäonninen lakimies Gordon Bombay (Emilio Estevez), joka löysi elämälleen uuden suunnan valmentaessaan innokkaita lapsia. Tuo elokuvasarja kuuluu mielestäni todellisten klassikoiden joukkoon, ikävä kyllä, samaa ei voi sanoa tästä uudesta sarjasta.

Elokuvasarjasta tutusta Mighty Ducks joukkueesta on muodostunut organisaatio, johon kaikki nuoret pelaajat haluavat kuulua, mutta Evan Morrow (Brady Noon) saakin yllättäen jääkylmät lähtöpassit, joten hän joutuu etsimään itselleen uuden joukkueen. Tilanteesta suivaantunut Evanin äiti Alex (Lauren Graham) päättääkin perustaa pojalleen uuden joukkueen. Tämän projektin aikana Alex törmääkin Bombayhin, jota elämä ei ole kohdellut reilusti. Seikkailu voi alkaa.

Alkuperäisissä elokuvissa oli idea, joka todella toimi. Uusi sarja tuntuu suorastaan tylsältä. Roolihahmot näyttävät roboteilta, jotka kulkevat läpi geneerisen tarinan, jonka lopputulos tiedetään jo.

Estevez ei ole ainakaan muistanut teroittaa luistimiaan, vaan tuntuu olevan mukana suorastaan pakotettuna. vaikuttaa siltä, että hän lukee vuorosanansa kameraan kiinnitetystä lapusta. Estevez taitaakin olla mukana pelkästään muistuttamassa katsojia nostalgiasta, joka liittyy sanoihin The Mighty Ducks, Jos Gordon Bombay on jo noin väsynyt niin, miksi katsojien pitäisi innostua.

Alex on ärsyttävän pinnallinen ja moralisoiva hahmo, joka laukaisi minussa todella negatiivisen reaktion. Graham yritti olla humoristinen, mutta lämärit eivät osuneet maaliin. Tunsin lähinnä valtavaa myötähäpeää, kun seurasin hahmon toilailuja.

Evania esittävä Noon suoriutui roolistaan kohtalaisesti, vaikka rehellisyyden nimissä paremminkin olisi voinut mennä. Evan oli altavastaajan perikuva, eikä Noon onnistunut tuomaan tylsästi ja arvattavasti kirjoitettuun rooliin mitään kiinnostavaa, ei sitten mitään.

Oma jääkylmä arvioni on, että The Mighty Ducks: Game Changers ei selviydy pudotuspeleihin.

Sarjan ensimmäinen jakso on nyt Disney+ -palvelussa.

Teksti: Juho Kojima