Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Disney+ Elokuvat Suoratoistopalvelut

Disney+ tarjoaa: Pinocchio

Oscar-palkitun Robert Zemeckisin ohjaama oikeita näyttelijöitä ja animaatioita yhdistelevä uusi versio Disneyn klassikosta. Pääosassa nähdään Tom Hanks ja itse Pinocchion äänenä kuullaan Benjamin Evan Ainsworth.

Yksinäinen puuseppä Geppetto (Hanks) rakentaa puisen nuken, joka saa nimekseen Pinocchio. Eräänä yönä tuo puinen nukke oppii kävelemään ja puhumaan. Tästä alkaa maaginen seikkailu, tai niin ainakin Disney haluaa sinun uskovan.

Teknisesti elokuva on täynnä legendaarisen studion patentoimaa magiaa, ja mukana on vielä pieni annos keijupölyä, mutta siihen se taika sitten loppuukin.

En ole koskaan oikein ymmärtänyt, miksi Disneyn massaviihdetehdas tuottaa näitä uusia versiota rakastetuista klassikoistaan, sillä ne eivät koskaan ole onnistuneet tavoittamaan esikuviensa tunnelmaa, niin käy tälläkin kertaa.

Tietokoneella animoidut hahmot ja ympäristöt näyttävät todella upealta, mutta kun se riitä. Zemeckis on onnistunut luomaan sekavan kokonaisuuden, jossa on niin paljon vauhtia, että heikompaa hirvittää. Ongelma on vain se, että vauhdin huumassa laatu on päässyt unohtumaan.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat ilmeisesti Italiaan, mutta tämä herättää minussa pelkkää huvitusta, sillä se pääsee jatkuvasti unohtumaan, koska näyttelijät sekoittavat aksentit jatkuvasti.

Pahin esimerkki tästä on ikävä kyllä kaikkien rakastama Tom Hanks, joka ylinäyttelee järkyttävällä tavalla. Hanks unohtaa jatkuvasti, että hänen hahmonsa on italialainen, ja amerikkalaisuus tunkee pintaan. Nyt on pakko myöntää, että suuren legendan ura on alkanut valua alamäkeen kiihtyvällä vauhdilla. Kaikesta näkee, että Hanks yrittää tosissaan, mutta juuri tuo melkein liiallinen yrittäminen pilaa tuloksen.

Ainsworthin kohdalla voi todeta, että nuori näyttelijä tekee parhaansa, mutta ajoittain hän taitaa innostua hieman liikaa, ja suoritus meinaa hajota.

MUTTA, missä todella on se Disneyn taika. kun tästä elokuvasta sitä ei löytynyt, vaikka yritin kovasti etsiä. Nämä klassikoiden uudet versiot taitavat olla pelkkiä dollaritehtaita, joilla rakastettu studio varmistaa selviytymisensä, kun uusia ideoita ei meinaa syntyvän.

Pinocchion voi katsoa Disney+ -palvelussa.

Trailer: IGN