Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

Disney+ tarjoaa: Hawkeye

Marvel Studiosin Hawkeye sijoittuu Thanoksen napsautuksen jälkeiseen NewYorkiin, jossa entisellä Avengersin jäsenellä Clint Bartonilla (JeremyRenner) on näennäisesti yksinkertainen tehtävä: palata perheensä luo jouluksi. Onnistuuko hän tehtävässään? Hän tarvitsee avukseen suurimman faninsa, 22-vuotiaan jousiampuja Kate Bishopin, joka haaveilee supersankariksi tulemisesta. Heidän on lyöttäydyttävä yhteen, kun vaara Bartonin menneisyydestä uhkaa suistaa raiteilta paljon enemmän kuin joulumielen.

Marvelin uusin sarja on taas kerran todiste siitä, että juonessa pysyy mukana vain, jos on nähnyt kaikki aiemmat kyseisen studion tuotokset. Vaikka olenkin kriitikko, niin voin myöntää, että joitakin Marvelin sarjoja/leffoja on jäänyt näkemättä. Tälläkin kertaa tunsin oloni hieman ulkopuoliseksi uutukaisen sarjan avausjaksoa tiiraillessani.

Ensimmäinen kysymykseni oli, kuka ihmeessä on Kate Bishop. Itse en ainakaan muista tuota hahmoa aiemmista Marvelin seikkailuista, jos joku muistaa, niin minua saa aina valistaa. Kaikesta ihmetyksestä huolimatta on todettava, että Bishopin roolissa nähtävä Hailee Steinfeld tekee loistavaa työtä. Hän oli mielestäni valovuoden Rennerin edellä. Kerrankin voin todeta, että joku Marvelin luoma hahmo ja tarina ovat aidosti mielenkiintoiset.

Sain Disneyltä ennakkokatseluun sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa. Tässä kohtaa täytyy olla täysin rehellinen ja todeta, että sarjan idea ei ihan täysin valjennut minulle. Barton valmistelee joulua lastensa kanssa, kunnes hän kuulee, että New Yorkissa pyörii naamioitunut teini. joka haluaa supersankariksi. Tämän havaittuaan Barton käytännössä unohtaa/hylkää perheensä ja lähtee auttamaan tuntematonta tyttöä, SAY WHAT?!. Tuohon kuvioon johtaneet syyt eivät nyt minulle oikein auenneet.

Kate Bishop (Hailee Steinfeld) in Marvel Studios’ HAWKEYE, exclusively on Disney+. Photo by Chuck Zlotnick. ©Marvel Studios 2021. All Rights Reserved.

Bishopin kohdalla oli hieman sama juttu. Kate metsästää kuuluisaa miekkaa ja supersankarin pukua rikkaiden salaisessa huutokaupassa, joka järjestetään yläluokan juhlatilaisuudessa, johon osallistuvat myös Katen äiti ja tämän uusi salaperäinen kihlattu.

Tästä alkaa seikkailu. jonka syyt ja seuraukset panivat ainakin oman pääni sekaisin.

Tälläkin kertaa on sanottava, että Marvel on mestari sekoittamaan omia tarinoitaan ja juonikuvioitaan. Taas olisi tarvittu iso muistikirja, josta olisi voinet tarkistaa kaikki MCU:n edeltävät tapahtumat. Siinäpä onkin tunnetun studion suurin ongelma. Tapahtumia ja käänteitä rupeaa olemaan niin paljon, että kokonaisuus sirpaloituu väkisinkin.

Ainakin minusta tuntuu, että Hawkeye yrittää punoa hieman liian monimutkaista verkkoa, josta seuraa, että kokonaisuutta on hieman vaikea hallita ja hahmottaa. Mutta täytyy kuitenkin muistaa, että arvioni perustuu vain kahteen jaksoon. Tulevat jaksot selkeyttävät varmasti tilannetta.

Sarjan kaksi ensimmäistä osaa julkaistaan Disney+ -palvelussa huomenna kello 10:00.

Trailer: Marvel Entertainment

Teksti: Juho Kojima