Kategoriat
Cmore Elokuvat Suoratoistopalvelut

Huomenna C Moressa: Spiral: From the Legacy of Saw

Uusi luku Saw-elokuvasarjassa saa karmivan lähtölaukauksen, kun sadistinen sarjamurhaaja alkaa jakaa tuomioitaan sekä toteuttamaan kieroutunutta näkemystään oikeudesta.

Arvostettu veteraanipoliisi (Samuel L. Jackson), hänen poikansa Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) sekä Zeken kokematon työpari Schenk johtavat murhatutkimuksia, jotka pelottavasti muistuttavat heitä kaupungin synkästä menneisyydestä. Tutkimusten edetessä Zeke huomaa ajautuneensa itse keskelle sarjamurhaajan sairaalloista peliä.

Tätä elokuvaa markkinoidaan kauhuna, mutta ei siinä kyllä omasta mielestäni ollut montaakaan kyseisen genren aineosaa. Elokuvassa on enemmän julman trillerin ominaisuuksia, ja CSI-sarjoista tuttuja elementtejä. Kokonaisuutta täydentää käsikirjoitus, joka oli ajoittain yllättävän hauska. Varsinkin Chris Rockille kirjoitettu dialogi oli varsin lentävää.

Leffan ne osuudet, joissa keskityttiin murhien tutkimiseen, oli mielestäni tehty todella hyvin. Tästä suuri kiitos kuuluu varsinkin näyttelijöille Chris Rock ja Max Minghella, joka nähdään William Schenkin roolissa. Tämä kaksikko pelasi todella hyvin yhteen.

Max Minghella ja Chris Rock. Kuva: Brooke Palmer.

Olen aina ollut suuri Samuel L. Jacksonin fani, mutta tällä kertaa hänen suorituksensa jätti minut melkein täysin kylmäksi. Ensinnäkin hän oli melko pienessä roolissa, vaikka tarinan juoni pyöriikin pitkälti hänen hahmonsa ympärillä. On kuitenkin todettava, että koko homma tuntui kiinnostavan Jacksonia todella vähän. Näytti siltä, että hän oli suostunut rooliin pelkästään palkan takia.

Kolikon kääntöpuolella oli Rock, joka antoi kaikkensa, jotta elokuva toimisi. Lopputuloksesta ollaan varmasti montaa mieltä, mutta omasta mielestäni kokonaisuus toimi ihan hyvin. Suurin syy tähän oli päätähtemme sulavan elegantti suoritus, jota korosti mainiolla tavalla Josh Stolbergin ja Pete Goldfingerin kirjoittama ronski käsikirjoitus, joka laittoi Rockin sanallisen karusellin pyörimään.

Samuel L. Jackson. Kuva: Brooke Palmer.

Täytyy myöntää, että tämän leffan kohdalla minun on vaikea arvioida ohjaaja Darren Lynn Bousmanin suoritusta, koska Spiral keskittyi niin paljon Zeken hahmon ympärille. Alkoi tuntua, siltä, että Chris Rock ohjasi ainakin itseään. Jotenkin tässä tapauksessa ohjaaja haihtui taustalle.

Muista Saw-elokuvista tutut ansat olivat tietenkin mukana tälläkin kertaa, mutta ne eivät tehneet minuun vaikutusta, sillä ne olivat suorastaan tylsiä. Sormia revittiin, sähköllä leikittiin ja verta valui, mutta jännitys ja kauhu loistivat poissaolollaan.

Jos olet Saw-elokuvien suuri fani, niin käy ihmeessä tsekkaamassa Spiral: From the Book of Saw. Muussa tapauksessa voit huoletta jättää tämän kokemuksen väliin.

Trailer: Nordisk Film Finland.

Teksti: Juho Kojima