Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Elokuvat Uncategorized

Arvostelussa: Venom: Let There Be Carnage

Tom Hardy palaa valkokankaalle tappavana suojelijana, Venomina, joka tunnetaan yhtenä Marvelin mahtavimmista ja monimutkaisimmista hahmoista. Elokuvan on ohjannut Andy Serkis ja sitä tähdittävät myös Michelle Williams, Naomie Harris sekä Woody Harrelson Cletus Kasadyn/Carnagen roolissa.

Toimittajana työskentelevä Eddie yrittää päästä takaisin ammattinsa huipulle haastattelemalla Cletusta, joka odottaa teloitusta San Quentinin sellissä. Haastattelu ei kuitenkaan suju ihan toivotulla tavalla, kun Eddien sisuksissa elävä Venom vetää herneet nenään ja päättää vetäistä Cletusta turpiin. Siinä samalla Venomin ”poika” Carnage liittää itsensä tuomittuun tappajaan. Tästä lähtee liikkeelle tapahtumasarja, joka asettaa jälleen kerran koko San Franciscon vaaraan tulla syödyksi.

Mukavan lisämausteen melko tylsälle toimintakomedialle antaa se, että Eddillä ja Venomilla on ryppy rakkaudessa, koska Venom haluaisi päästä useammin ”murkinalle”, eli syömän rikollisten aivoja, mutta Eddie on asiasta hieman eri mieltä. Niinpä Venom ottaa hatkat ja lähtee omalle tutkimusmatkalle kaupungin synkkiin syövereihin.

Muuten tämä leffa oli melkoisen selvää peruskauraa, joka kyllä viihdytti, vaikkakin melko laimeasti. Elokuvassa oli monta hyvää aihiota, joita ei kuitenkaan kehitetty. Tämä kävi selväksi varsinkin Cletuksen ja Barrisonin (Harris) suhteen kohdalla, jota vietiin eteenpäin niin kovalla vauhdilla, että katsojaa huimasi.

Eikä Carnagen ideakaan oikein auennut minulle. Tietenkin se ärjyi ja puhkui, mutta minuun se ei ainakaan tehnyt suurta vaikutusta. Olisin itse jättänyt Carnagen pois kuvioista, ja kehittänyt kunnollisen tarinan pelkästään Cletuksen ympärille, koska Harrelson teki upeaa työtä.

Yritin kovasti etsiä yksityiskohtia, joista olisin voinut päätellä, että kyseessä oli juuri Andy Serkisin ohjaama elokuva, mutta en löytänyt niitä, vaan ikävä kyllä kyseessä oli pelkästään perusluokkaan yltävä supersankarimättö.

Annan itse elokuvalle kaksi tähteä ja Applen ITunes-ekstroille yhden tähden, koska ne olivat niin muovisia. Elokuvan voi hankkia monista palveluista.

Trailer: Sony Pictures Suomi

Teksti: Juho Kojima