Kategoriat
Elokuvat Nyt Teatterissa

Arvostelussa: The King’s Man

Kun historian pahimmat tyrannit ja rikollisnerot kokoontuvat suunnittelemaan sotaa, joka maksaisi miljoonien hengen, alkaa yhden miehen taistelu aikaa vastaan heidän pysäyttämisekseen. The King’s Man, joka on menestyksekkäiden Kingsman-elokuvien ”esiosa”, paljastaa miten ensimmäinen itsenäinen tiedustelupalvelu sai alun perin alkunsa.

Tässä meillä on esiosa, jonka olisi voinut jättää tekemättä. Juoni kietoutuu ensimmäisen maailmansodan ympärille, ihan mielenkiintoinen lähtökohta, mutta toteutus oli umpisurkea.

Elokuva yritti ilmeisesti olla kovinkin hauska ja nokkela, mutta minuun kumpikaan ominaisuus ei tehnyt tällä kertaa vaikutusta. Sodasta, sen syttymisestä tai uhasta vitsailu, kun ei nyt ole yhtään hauskaa. Toisaalta kaikesta voi tietenkin laskea leikkiä, mutta silloin se pitää tehdä tyylillä, eikä ohjaaja Matthew Vaughnilla ollut tyylitajua alkuunkaan.

Elokuvassa on kohtaus, jossa pääosassa nähtävä Ralph Fiennes laskee kirjaimellisesti housut nilkkoihin ja munkki Rasputinin roolissa nähtävä Rhys Ifans seuraa toimitusta suorastaan himokkaana. Ilmeisesti kohtauksen piti olla hauska, mutta kun minusta se oli lähinnä vaivaannuttava ja suoraan sanottuna dorka. Tuon kohtauksen nähtyäni tiesin, että kyseessä on todella surkea leffa.

Yksikään elokuvan hahmoista ei ollut vähääkään hauska. Suurin syy tähän oli ikävä kyllä se, että tarina ja käsikirjoitus olivat niin surkeat, ettei mikään jaksanut naurattaa tai edes huvittaa. Käsikirjoituksesta vastasivat ohjaaja Matthew Vaughn ja Karl Gajdusek.

Alkuperäisessä Kingsman-elokuvassa oli aitoa ja ronskiakin huumoria, joka oli aivan eri tasolla, kun tässä elokuvasarjan uusimmassa tulokkaassa.

Twentieth Century Studiosin omistavalla Disneyllä on toki kasoittain rahaa, mutta antaisin kuitenkin pienen neuvon, että kaikenlaisiin projekteihin sitä ei kannata käyttää.

Trailer: Twentieth Century Studios Suomi

Teksti: Juho Kojima