Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

Arvostelussa: Marvelin Hit-Monkey

Marvelin Hit-Monkey kertoo kahdesta hyvin erikoisesta palkkatappajasta, jotka seikkailevat Tokion alamaailmassa. Kaksikosta toinen on vuoristossa kasvanut apina ja toinen murhattu palkkatappaja, joka elää haamuna. Apina opettelee palkkamurhaajaksi kostaakseen laumansa kuoleman. Sekavaa, mutta niin mahtavaa.

Tämä japanilaiseen tyyliin animoitu sarja on erikoisuudessaan kerrassaan mainio kokemus. Se yhdistelee sarjakuvamaista ilmaisua ja erittäin hienosti toteutettua toimintaa. Tämä oli Marvelilta rohkea, mutta onnistunut veto.

Sarjan luomisesta vastannut Josh Gordon on onnistunut luomaan kokonaisuuden, jossa palaset, joiden ei pitäisi sopia yhteen kuitenkin sopivat, vieläpä täydellisesti. Onnistuminen perustuu siihen, että tarinan jokaiselle osalle on rakennettu todella mielenkiintoinen tausta.

Kuva sarjasta Hit-Monkey.

Tuolla tarkoitan sitä, että katsoja ymmärtää, miksi jokin hahmo toimii tietyllä tavalla. Tämä ei aina sarjojen kohdalla oli niin selvää. Jos tarinan taustoja ei avattaisi kunnolla, niin kukapa haluaisi katsoa, kun hulluna ärjyvä apina ja haamu juoksentelevat ympäri Tokiota.

Yksi syy siihen, miksi Hit-Monkey toimii hyvin, on se, että näyttelijät tekevät todellista supertyötä. Varsinkin pääosissa kuultavat Fred Tatasciore (Hit-Monkey) ja Jason Sudeikis (palkkamurhaaja-Bryce) ovat aivan omassa luokassaan. Sarjan roolituksesta vastannut Julie Ashton on tehnyt muutenkin loistavaa työtä, sillä muissa pääosissa esiintyvät George Takei ja Olivia Munn.

Koska sarja sijoittuu Japaniin ja Tokioon olisin toivonut, että näyttelijät olisi valittu Japanista. Näin siitäkin huolimatta, että nyt rooleissa olevat näyttelijät ovat mahtavia, mutta japanilaisen kulttuurin ystävänä paikalliset näyttelijät olisivat tukeneet sarjan todellisuutta paljon paremmin-

Mutta Hit-Monkey on tästäkin huolimatta todella vetoava tuttavuus. Voit katsoa sen nyt Disney+ -palvelussa.

Trailer: Hulu

Teksti: Juho Kojima