Kategoriat
Digitaaliset ensi-illat Elokuvat HBO Suoratoistopalvelut

Zack Snyder’s Justice League oli paha pettymys

Bruce Wayne (Ben Affleck) on päättänyt varmistaa, ettei Supermanin (Henry Cavill) äärimmäinen uhraus ollut turha, joten hän yhdistää voimansa Diana Princen (Gal Gadot) kanssa ja värvää tiimin suojelemaan maailmaa lähestyvältä katastrofaaliselta uhalta.

DC:n fanit ovat odottaneet Zack Snyderin versiota melkeinpä vuodesta 2017 lähtien, kun elokuvan ensimmäinen versio julkaistiin. Tuon version työsti lopulta Joss Whedon, koska Snyder joutui jäämään pois projektista. Alkuperäisestä versiosta tuli melkoinen sekamelska, joka ei vetänyt katsojia toivotulla tavalla. Monet toivoivat, että nyt julkaistu Snyderin tekemä versio olisi korjannut edeltäjänsä puutteet, mutta toisin kävi.

Kuva: HBO.

Snyderin versio on melkein neljä tuntinen ylipitkä eepos, joka ei pysy ollenkaan kasassa, eikä jaksa kiinnostaa. Elokuva muistuttaa lähinnä yhteen liitettyjen kohtausten kokoelmaa. Kai tässä leffassa on jonkinlainen juonikin, mutta sen seuraaminen vaatii todella paljon työtä ja mielenkiintoa, joka ainakin omalla kohdallani loppui todella nopeasti.

Tuntuu aivan siltä, että Snyder on joutunut jonkinlaisen vauhtisokeuden uhriksi. Selvin esimerkki tästä on se, että tässäkään versiossa tarina ei pysy kasassa, vaan versoilee, joka suuntaan. Luulen, että suurin syy tähän on elokuvan kesto.

Kuva: HBO.

Katsoin elokuvan kaverini kanssa, joka ei todellakaan ole supersankarielokuvien fani, vaan ihan tavallinen katsoja. Kysyin häneltä tunnin kohdalla, miltä näyttää. Vastaus oli mielestäni erittäin osuva. Hän vastasi, että hän ei pysy tarinan perässä ollenkaan. Zack Snyderilla oli mahdollisuus selventää tarinaa alkuperäiseen elokuvaan verrattuna, mutta yritys epäonnistui. Tämä versio on tietenkin tehty lähinnä DC:n superfaneja varten, mutta ei olisi ollut pahitteeksi varmistaa, että myös ihan tavalliset katsojat saisivat siitä edes jotain irti.

Snyderin tekemä versio osoittaa myös sen, että supersankarielokuvien saralla DC on edelleen pahasti takamatkalla Marveliin verrattuna. DC:llä ei ole enää montaakaan mahdollisuutta korjata tilannetta, koska kilpakumppanin etumatka on päässyt kasvamaan todella isoksi.

Zack Snyder’s Justice League nyt HBO Nordicila.

https://www.youtube.com/watch?v=vM-Bja2Gy04
Trailer: HBO Max

Teksti: Juho Kojima

Juonikuvaus: HBO Nordic