Kategoriat
Elokuvat HBO Suoratoistopalvelut

Wonder Woman 1984 ei täyttänyt odotuksia

Patty Jenkinsin ohjaama ja Gal Gadotin tähdittämä Wonder Woman 1984 pikakelaa 80-luvulle ja tuo valkokankaille seikkailun, jossa Wonder Woman kultaisiin siipiin sonnustautuneena ratsastaa salamoilla halki taivaan jahdaten sekä unelmaansa että kahta uutta mahtavaa vihollista: Max Lordia ja Cheetahia.

Maailman kohtalo on jälleen vaakalaudalla ja vain Wonder Woman voi pelastaa sen. Tämä uusi luku Wonder Womanin tarinassa sijoittaa Diana Princen kuolevaisten keskuuteen 1980-luvulle – ylettömyyden aikakaudelle, jolloin menestyksen tavoittelu ohjaa kaikkea. Vaikka Diana on saavuttanut täydet voimansa, hän pitää matalaa profiilia hoitaen antiikkiesineiden kokoelmaa ja toteuttaen supersankarillisia tekojaan vain salaa. Nyt hänen täytyy kuitenkin astua parrasvaloihin ja viisautensa, voimansa ja rohkeutensa avulla pelastaa ihmiskunta sen omilta aikaansaannoksilta.

Tämä järjestyksessään toinen Wonder Woman on ihan katsottava, mutta ei todellakaan yllä edeltäjänsä tasolle. Elokuvassa on osuuksia, jotka toimivat todella hyvin, mutta siinä on liikaa tylsiä ja geneerisiä kohtauksia, joiden lopputuloksen arvaa liiankin helposti.

Alkuperäisessä Wonder Woman elokuvassa oli inhimillistä lämpöä, joka loistaa tällä kertaa poissaolollaan. Tämän elokuvan parasta antia ovat kohtaukset, joissa Chris Pine ja Gal Gadot esiintyvät yhdessä. Näiden kahden välillä on kemiaa, jota rahalla ei voi ostaa.

Pedro Pascal ja Kristen   ovat molemmat todella hyviä näyttelijöitä, mutta tähän elokuvaan he eivät yksinkertaisesti sovi. Molempien roolihahmot kuuluvat tusinapahisten klaaniin. Samanlaisia pahiksia, joilla ei periaatteessa ole mitään merkitystä näkee nykyisin elokuvissa liian usein. Pedro Pascal tekee Max Lordista, niin siirappisen, että pahaa tekee, yök!

Vuoden 2017 Wonder Woman onnistui luomaan kiinnostavan tarinan, joka suorastaan veti katsojan mukaansa. Tarinan hahmoista huokui lämpö. Jokaisella elokuvan kohtauksella oli selvä funktio, jonka avulla elokuvan juoni eteni, mutta tässä uudessa elokuvassa kaikki tuo on poissa. Tilalla on ihan tavallinen supersankarielokuva, jolla ei ole selvää tarkoitusta.

Elokuva on katsottavissa HBO Nordicilla.

Trailer: Leffat

Teksti: Juho Kojima