Kategoriat
Disney+ Suoratoistopalvelut

WandaVision vie Marvelia uuteen suuntaan

Marvelin uutuus WandaVision on erikoinen tuttavuus. Wanda (Elizabeth Olsen) ja Vision (Paul Bettany) muuttavat uuteen kotiin. Kukaan naapureista ei tiedä, että korttelin uudet asukit eivät ole sellaisia kuin muut.

Kyseessä on ensimmäinen Marvel Cinematic Universeen sijoittuva sarja. Minisarjan tapahtumat on sijoitettu 1950-luvun idylliseen kaupunkiin, jossa elämä soljuu tiukkojen sosiaalisten normien mukaan.

WandaVisionin tyyli jäljittelee edellä mainitun aikakauden komedioiden tunnelmaa ja myös asenteita. Olsen ja Bettany sulautuvat ympäristöön täydellisesti. Tiesin etukäteen, että tämä sarja tulee olemaan hyvin erilainen muuhun MCU:n sisältöön verrattuna, mutta uudenlainen tyyli pääsi silti yllättämään.

Tuossa saattaakin olla tämän sarjan suurin kompastuskivi, sillä luulen, että monet Marvelin fanit odottavat jotain muuta. Saatan itsekin kuulua tuohon joukkoon, sillä täytyy myöntää, että WandaVision ei vakuuttanut minua ihan täysin.

Olisin toivonut, että tämän uuden minisarjan suhdetta MCU:n kanssa olisi avattu enemmän. Nyt katsojalle tarjoiltiin ihan mukavan ja hauskan oloinen komedia, mutta ei paljon muuta. Toki on selvää, että kaikkia kortteja ei pidä paljastaa samalla kertaa, mutta ehkä tällä kertaa olisi voitu kertoa hiukan enemmän.

Täytyy kelata kaikki Marvelin aikaisemmat elokuvat läpi, jotta voin tarkistaa, onko minulta jäänyt huomaamatta tärkeitä vihjeitä. Juuri tuo edellä mainittu seikka onkin mielestäni yksi suurimmista Marvelin eteen tulevista haasteista WandaVisionin kohdalla. Miten kertoa kiinnostava tarina tavalla, joka vetoaa sekä uusiin että jo olemassa oleviin faneihin. MCU on kasvanut jo niin laajaksi, että sitä ei katsota läpi ihan hetkessä.

WandaVision nyt Disney+-palvelussa

Trailer: Disney+

Teksti: Juho Kojima