Kategoriat
Cmore Suoratoistopalvelut

Waco vie katsojan keskelle kuuluisaa piiritystä

Helmikuussa 1993 ATF-virasto tekee iskun Branch Davidiansin uskonlahkoa vastaan saatuaan vihjeen laittomasta aseisiin liittyvästä toiminnasta. Seuraa yksi USA:n historian pisimmistä piiritystilanteista, jonka tuloksena 76 ihmistä kuolee.

Waco tuo katsojien silmien eteen tapahtumaketjun, jota Yhdysvalloissa muistellaan edelleen kauhulla. Tekijät ovat löytäneet kultaisen keskitien tarinan suhteen, jossa tuodaan esille sekä lahkolaisten että viranomaisten näkökulma.

Mikä hienointa kummastakaan osapuolesta ei tehdä pelkästään hyvää tai huonoa, vaan hahmot tuntuvat ihan oikeilta ihmisiltä.

Kaikille hahmoille annetaan omaa tilaa, mutta silti tapahtumat kerrotaan lähinnä kahden henkilön kautta. Lahkon johtajaa David Koreshia näyttelee Taylor Kitsch, joka tekee lähes hypnoottisen suorituksen. Kitsch varastaa huomion jokaisessa kohtauksessa, jossa hänet nähdään. Näyttelijä onnistuu tuomaan ruudulle hahmon, joka on samaan aikaan mukava ja hauska, mutta myös manipuloiva ja määräilevä.

Piirityksen toisella puolella FBI:n neuvottelija Gary Noesner (Michael Shannon) yrittää ratkoa kiperää tilannetta. Shannonin hahmon kautta katsojalle paljastuu myös se tosiseikka, että tilanteen ratkaisusta käytiin viranomaisten välillä todella kovaa taistelua. Shannon on rakentanut itselleen inhimillisen hahmon, joka välittää kaikkien lahkolaisten kohtalosta, kun taas kaikki muut agentit ja poliisit ovat valmiita suoraan iskuun.

Ainoa kysymys, jota mietin Wacoa katsoessani, jaksaako sarja kiinnostaa kuuden jakson verran. En tiedä vastausta tuohon kysymykseen.

Waco alkaa C Morella 9.12. Viikossa esitetään kaksi jaksoa.

Trailer: Vodu Trailers

Teksti: Juho Kojima