Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tim Burtonin Batman valtaa Subin tänään kello 21:00

DC Comicsin suosittuun sarjakuvaan perustuva toimintaseikkailu traumatisoituneesta miljonääristä Bruce Waynesta, joka rikollisten uhatessa muuttuu Gothamin kaupunkia suojelevaksi supersankariksi. Lepakkomiehen apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sillä kaupunkia terrorisoi irvokkaasti virnuileva Jokeri (Jack Nicholson) julmine kätyreineen. Elokuva on palkittu Oscarilla parhaasta lavastuksesta. Musiikista vastaavat Prince ja Danny Elfman. Ohjauksesta vastaa Tim Burton.  Pääosissa: Michael Keaton, Jack Nicholson ja Kim Basinger.

Omasta mielestäni kaikkien aikojen paras Batmanista kertova elokuva, ehkä tämä johtuu osittain nostalgiasta, mutta Tim Burton suhtautui hahmoihin ja tarinaan vakavasti, ja tämä näkyi lopputuloksessa. Tunnelma on ihailtavan synkkä, ja Danny Elfmanin säveltämä musiikki täydentää vaikutelmaa todella upeasti.

Jack Nicholson, tarvitseeko muuta sanoa. Hän tekee Jokerista todellisen legendan. Nicholsonin käsittelyssä Jokerista tulee elämää suurempi hahmo. Batmanin roolissa nähtävä Keaton on minulle se ainoa oikea Lepakkomies. Hänen silmissään palaa kipinä, jota ei mielestäni muilla tässä legendaarisessa roolissa nähdyillä näyttelijöillä ole ollut. Kim Basinger on näyttelijöiden heikoin lenkki. Hänet on hankittu kirkumaan ja pyörtyilemään.

Trailer: DC

Teksti: Juho Kojima