Kategoriat
HBO Suoratoistopalvelut

Tiger avaa lajinsa supertähden elämää uudesta näkökulmasta

Tiger on kaksiosainen dokumentti, joka kertoo yksityiskohtaisesti maailmanlaajuisen ikonin, Tiger Woodsin, noususta, putoamisesta ja eeppisestä paluusta. Sarjassa nähdään ennennäkemätöntä materiaalia ja paljastavia haastatteluita Tigerin lähipiirin kanssa.

Matthew Hamachek ja Matthew Heineman ovat loihtineet dokumentin, joka ainakin avasi omat silmäni. Muistan, kun katsoin Woodsin otteita nuorempana televisiosta, mutta silloin näin pelkän urheilijan, joka oli suorastaan elämää suurempi.

Tiger nimeä kantava dokumenttisarja avaa legendan toisen puolen. Tigerin isä Earl oli todella iso osa tuon nuoren miehen menestystä, ehkä liiankin suuri. Dokumentti jätti ainakin omaan mieleeni kysymyksen, milloin isän tai äidin oma kunnianhimo ajaa lapsen ja nuoren oman edun ohi.

Dokumentti ainakin antaa katsojalle kuvan, että Tiger Woodsille ei annettu vaihtoehtoja, vaan golf oli ainoa mahdollinen reitti eteenpäin. Sarjan ensimmäisessä osassa kerrotaan, kuinka nuori Woods uhrasi jopa tärkeän ihmissuhteen viheriöiden takia. Ohjelman tekijät antavat ymmärtää, että vanhemmat eivät antaneet pojalleen muuta vaihtoehtoa, hurjaa menoa.

HBO Sportsin tuottaman sarjan ainoa pidempi miinus tulee siitä, ettei itse päähenkilö suostunut mukaan ohjelmaan, mutta nähtyäni ensimmäisen osan, en ihmettele päätöstä yhtään.

Tigerin avausjakson voi katsoa vaikka heti HBO Nordicilta.

Trailer: HBO

Teksti: Juho Kojima