Kategoriat
Apple TV+ Digitaaliset ensi-illat Elokuvat Klassikot Suoratoistopalvelut

The Abyss on nyt ostettavissa Apple Tv Storesta

Nyt on kuulkaas Apple+-Storessa tarjolla kova leffa, jota on tähän asti ollut vaikea löytää digitaalisena versiona tai edes DVD:nä.

James Cameronin vuonna 1989 ohjaama The Abyss on tieteiselokuvien ehdoton klassikko. Yhdysvaltojen ydinsukellusvene tuhoutuu epäselvissä olosuhteissa. Laivasto palkkaa pelastustehtävää varten yksityisen sukellusfirman, jota johtaa Bud Brigman (Ed Harris). Operaatioon osallistuu myös Navy Seals erikoisjoukkojen ryhmä, kun kuvioon lisätään vielä merenpohjasta löytyvä massiivinen yllätys, niin varsin hieno kokonaisuus on valmis.

Elokuva on todella hyvä monesta syystä, mutta se on kuuluisa erikoistehosteistaan, jotka ovat George Lucasin perustaman Industrial Light & Magic yhtiön käsialaa. The Abyss sisältää esimerkiksi tehosteen, jota itse kutsuisin vesiolioksi. Sen tuottaminen oli aikanaan todellinen saavutus, koska se vaati ison kehitystyön. Projektin tuloksena syntynyttä teknologiaa käytettiin elokuvassa Terminator 2.

Applen myymä versio kantaa lisänimeä Special Edition. En oikein tiedä, mistä se on tuon saanut, kun elokuvan mukana ei tullut ainakaan lisämateriaalia, mutta tuo ei haittaa, sillä jo pelkkä elokuva on mahtava!

Tähdet: *****

Hinta: 12.99 €

Teksti: Juho Kojima