Kategoriat
Disney+ Elokuvat Suoratoistopalvelut

Disney+ tarjoaa: Black Panther: Wakanda Forever

Kuningas on kuollut ja Wakanda joutuu totuttelemaan elämään uudessa todellisuudessa, jossa tuntemattomat uhat vaanivat pienen, mutta rikkaan valtion rajoilla. Prinsessa Shuri (Laetitia Wright), joutuu kohtaamaan uuden ja voimakkaan vastustajan, jolla on yhtä kehittynyt teknologia kuin Wakandalla. Mihin tapahtumat lopulta johtavatkaan?

Wakanda Forever on uskomattoman hyvä elokuva, joka kunnioittaa Chadwick Bosemanin muistoa luonnollisen upealla tavalla. Sanoin näytöksen jälkeen, että kerrankin näin Marvelin elokuvan, jossa oli aito sydän. Melkein jokaisessa tapahtumien käänteessä oli järkeä, eikä tarina missään vaiheessa päässyt hajoamaan.

Leffa on kyllä todella pitkä. Itse olisin editoinut tarinasta pois noin 20 minuuttia, koska elokuvassa on pari kohtaa, jossa juonen hyvin sujunut kuljetus meinaa tyssätä. Nämä tyssäykset keskeyttävät tarinan liian jyrkästi.

Wakanda Forever on pitkälti Laetitia Wrightin varassa, mutta hän selviää vaikeasta ja tunteellisesta roolistaan hienosti. Shuri kantaa edesmenneen veljensä muistoa ylpeästi. Tekniikkaan hurahtanut prinsessa on yksi Marvelin parhaista hahmoista, koska hän ei kumarra kenellekään, mutta parasta hahmossa on Wrightin rooliin tuoma terävän tiukka, mutta samalla ihailtavan rento asenne.

Tällä kertaa Shuri ja muut Wakandalaiset joutuvat yllättävän haasteen ja vaaran eteen, kun merenpohjalla asuvat Talokan-heimon jäsenet pääsevät yllättämään turvallisessa ympäristössään asuvat wakandalaiset. Shurin haasteita lisää sekin, että muut maailman valtiot ovat valmiita tekemään mitä vain päästäkseen käsiksi salatun valtakunnan rikkauksiin.

The Dora Milaje in Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever. Photo courtesy of Marvel Studios. © 2022 MARVEL.

Wakanda Forever on omasta mielestäni Marvelin paras elokuva moneen vuoteen. Siinä eletään maailmassa, joka on rakennettu todellisella pieteetillä. Ilmeisesti Talokan-heimon oli tarkoitus edustaa Marvelin elokuvan normaaleja pahiksia, mutta Wakanda Forever tekeekin todella virkistävän poikkeuksen, sillä siinä ei oikeastaan ole perinteisiä pahiksia, vaan jokainen kansa, heimo ja valtio ajaa itselleen tärkeitä asioita.

Nuo agendat joutuvat kuitenkin törmäyskurssille, eikä tuhoisalta konfliktilta oikein voida välttyä. Olen kritisoinut melkein kaikkia Marvelin elokuvia siitä, että niissä on aina ihan päättömät loppumäiskinnät. Tässäkin suhteessa Forever tekee poikkeuksen, sillä jokaisella taistelulla ja keihään iskulla on merkitystä. Eikä noita taisteluita ole myöskään pilattu liiallisella visuaalisten efektien käytöllä.

Wakanda Forever on todella tunteellinen ja suorastaan valloittava elokuva, joka tarjoaa suuren seikkailun, mutta samalla se on todella henkilökohtainen kertomus. Elokuva löytyy nyt Disney+ -palvelusta.

Trailer: Disney Suomi

Tähdet: ****

Teksti: Juho Kojima