Kategoriat
Elokuvat TV Yle

Tänään Yle Teemalla: Kaunis poikani

Steve Carell ja Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) näyttelevät isää ja poikaa koskettavassa tosipohjaisessa draamassa Beautiful Boy, joka kuvaa kriisiin ajautuvan perheen taistelua ja selviytymistä. Chalamet on huomioitu roolistaan Golden Globe- ja Bafta-ehdokkuuksilla.

Elokuva antaa todellisen kuvan siitä, millaista on elämä perheessä, jonka jäsen käyttää huumeita. Tarina käy läpi kaikki riippuvuuden vaiheet raadollisen yksityiskohtaisesti. Mukana on valehtelua, varastamista ja PALJON pahaa oloa. Chalametin esittämä Nic yrittää päästä pois huumehelvetistään, mutta helppoa se ei ole, vaikka hänen perheensä tukeekin poikaa kaikin tavoin. Beautiful Boy tuo esiin omaisten tuskan ja hädän katsojan eteen riipaisevalla tavalla, jota ei pääse pakoon.

Mielestäni on todella yllättävää, että Carell ja Chalamet jäivät ilman Oscar-ehdokkutta. Varsinkin Steve Carell olisi sen ansainnut. Hänen suorituksensa poikansa puolesta pelkäävänä isänä ei jättänyt kylmäksi. Katsojana eläydyin mukaan jokaiseen pelon ja huolen täyttämään hetkeen.

Chalamet puolestaan toi omalla suorituksellaan esille huumeita käyttävän henkilön mustan arjen, joka keskittyy ”kaman” ympärille. Chalametin suoritus tuntuu todella vahvalta ja pelottavan aidolta. Nic on hahmo, jonka elämä on täysin sekaisin ja hiuskarvan varassa, mutta Chalametin suoritus muistuttaa meitä kaikkia siitä, että jokainen meistä tarvitsee elämässään rakkautta ja tukea.

Elokuva alkaa kello 22.40.

Teksti: Juho Kojima