Kategoriat
Elokuvat TV TV5

Tänään Vitosella: Kapteeni Koukku

Fantasiaseikkailussa aikuiseksi varttunut Peter Pan joutuu palaamaan Mikä-mikä-maahan, kun kapteeni Koukku kidnappaa hänen lapsensa.

Tämä Steven Spielbergin vuonna 1991 ohjaama elokuva ei koskaan ole päässyt punnertamaan kunnolla esille kuuluisan ohjaajansa muiden teosten varjosta. Se on tietyllä tavalla pettymys, sillä tarinansa puolesta se olisi voinut saavuttaa paljon enemmän. Ehkä elokuvan suurin kompastuskivi oli siinä, että Spielberg lähti tavoittelemaan kuuta taivaalta.

Kaikesta näkee, että kyseessä oli todella valtava tuotanto, ehkä liiankin suuri, sillä kokonaisuus rakoilee pahasti melkein alusta saakka.

Peter Panin roolissa nähtävä Robin Williams oli varmasti ainoa näyttelijä maailmassa, joka kykeni edes yrittämään vaativan vision toteuttamista, mutta hänenkin suorituksensa tuntuu jäävän melko kauas tavoitteesta.

Kapteeni Koukkuna esiintyvä Dustin Hoffman tuntuu eksyneen laivansa ruumaan, eikä kansiluukkua tunnu löytyvän oikein millään. Hoffmanin mielenkiinto rooliaan kohtaan tuntuu uponneen ryminällä pohjaan. Ymmärrän häntä hyvin, sillä koko produktion kurssi oli pahasti hakoteillä.

Steven Spielberg ei jostain syystä kyennyt rakentamaan yhtenäistä kerrontaa, jonka punainen lanka olisi pysynyt hänen hallussaan. Varsinkin isot toimintakohtaukset tuppasivat muuttumaan sirkusta muistuttavaksi sekamelskaksi.

Kapteeni Koukku tänään Vitosella kello 11:25 alkaen.

Trailer: Movieclips Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima