Kategoriat
Elokuvat TV TV5

Tänään Vitosella: Batman Begins

Rikkaiden vanhempiensa murhan jälkeen Bruce Wayne lähtee matkustamaan ympäri maailmaa oppiakseen taistelemaan epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Hän palaa Gothamiin ja paljastaa alter egonsa Batmanin.

Naamiosankarin, joka puolustaa kaupunkia salaperäistä pahuutta vastaan. Batman toimii varjoissa, jotka suojaavat häntä, niin konnilta kuin poliisiltakin. Ohjaajana toimii Christopher Nolan. Pääosissa nähdään Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson ja Katie Holmes.

Ohjaaja Nolan herätti Batmanin mystiikan uuteen kukoistukseen tällä trilogian aloittaneella elokuvalla, joka ilmestyi vuonna 2005. Tämä teos alkoi korjata Lepakkomiehen kokemia vääryyksiä, jotka tapahtuivat edellisten elokuvien kautta. Noissa Joel Schumacherin ohjaamissa filmeissä Batmanista tehtiin melkoinen pelle.

Nolan lähti rakentamaan tarinaa vakavalta ja jossain mielessä realistiselta pohjalta, joka todellakin kunnioitti Bob Kanen luomaa hahmoa ja maailmaa.

Kuvassa Christian Bale.

Brucen ja Batmanin rooleissa nähtävä Christian Bale oli juuri se oikea valinta noihin haastaviin osiin. Balen suorituksessa on salaperäistä vetovoimaa. Toisin kuin Schumacherin tekeleissä, Batman Begins esitteli suorastaan pelottavan ja synkän Batmanin.

Tässä elokuvassa Alfredin roolissa nähtävä Michael Kane on omasta mielestäni kaikkien aikojen paras Alfred. Brucen arvokas hovimestari on ihminen, joka on samalla rakastava ja arvostava Brucen elämän kulmakivi, mutta Kanen esittämä Alfred uskaltaa myös jyrähtää, jos Bruce toimii väärin. Ihailen juuri tuota piirrettä, joka muuttaa kaksikon välisen suhteen dynamiikkaa, mutta hyvään suuntaan.

Muutenkin tästä elokuvasta on karsittu pois kaikki mukavuudet, ja komedian ainekset. Tuo valinta oli oikea, sillä se tarjosi Nolanille mahdollisuuden palauttaa Batman juurilleen. Tämä mestariteos alkaa tänään kello 21.00.

Trailer: Warner Movies On Demand

Teksti: Juho Kojima