Kategoriat
Elokuvat TV Yle

Tänään Teemalla: Spotlight

SPOTLIGHT, jonka pääosissa nähdään Michael Keaton, Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Liev Schrieber, Brian D’Arcy James ja Stanley Tucci, kertoo kiintoisan tositarinan Pulitzerilla palkitusta Boston Globe -lehden tutkimuksesta, joka järisytti koko Bostonia ja syöksi kriisiin yhden maailman vanhimmista ja luotetuimmista instituutioista.

Kun sanomalehden peräänantamaton reportteritiimi “Spotlight” alkaa tutkia katoliseen kirkkoon kohdistuvia ahdisteluväitteitä, heidän onnistuu pitkällisen tutkimuksen päätteeksi tuoda päivänvaloon vuosikymmeniä jatkunut salailu, johon ovat sekaantuneet ylintä johtoaan myöten niin Bostonin uskonnolliset yhteisöt, lakimiespiirit kuin virkamieskunta. Löydöt tulevat käynnistäneeksi oikean paljastusten sarjan ympäri maailmaa. Trillerissään SPOTLIGHT Oscar-ehdokkuudella palkittu ohjaaja Tom McCarthy johdattaa katsojat yhden meidän päiviemme merkittävimmän rikostutkimuksen jäljille.

Muistan, kun vuonna 2016 marssin Helsingin Tennariin katsomaan tämän leffan. En ollut oikein pitänyt draamoista, mutta Spotlight muutti asenteeni täysin. Elokuva käsittelee todella vakavaa aihetta. Tässä oli iso riski siihen, että kerronta olisi ollut todella tylsää, mutta McCarthy avaa tapahtumia tavalla, joka pitää katsojan pihdeissään alusta loppuun.

Kuva elokuvasta Spotlight.

Olin tottunut näkemään ja ajattelemaan Keatonia pelkkänä Batmanina, siis maailman parhaana Lepakkomiehenä ikinä, mutta rautaisen Walter Robinsonin rooli sopi hänelle täydellisesti. Keatonilla on uskomattoman rauhallinen tapa esiintyä, mutta samaan aikaan pinnan alla kiehuu räjähtävä lataus.

Toinen tärkeä palanen tarinassa on Marvelista tuttu Ruffalo, jonka näyttelemä Mike Rezendes pitää tarinan rattaat pyörimässä. Ruffalon hieman väsynyt olemus sopii rooliin hienosti. Ainakin minä unohdin todella nopeasti, että kyseessä oli Hulkin näyttelijä.

Spotlight huokuu Bostonin henkeä ja tunnelmaa tavalla, joka saa melkein kyyneleet silmiin, sillä olen käynyt tuossa ihanassa kaupungissa ja rakastuin siihen heti.

Elokuva nähdään Teemalla kello 22:00.

Trailer: Sony Pictures Suomi

Teksti: Juho Kojima