Kategoriat
Elokuvat TV Yle

Tänään Kakkosella: Widows

Oscar voittaja Steve McQueenin ohjaama jännityselokuva sijoittuu tämän päivän Chicagoon. Neljää naista yhdistää sekasortoisessa tilanteessa ainoastaan yksi asia: velka, joka on jäänyt heidän kontolleen kuolleiden aviomiesten rikollisista puuhista. Naiset ottavat kohtalonsa omiin käsiinsä ja liittoutuvat mahdollistaakseen tulevaisuuden omilla ehdoillaan. Pääosissa mm. Viola Davis, Elisabeth Debicki, Michelle Rodriguez, Cynthia Erivo, Liam Neeson, Colin Farrell ja Robert Duvall.

Chicagossa käydään kovaa kilpailua kaupungin valtuustossa vapautuneesta paikasta. Vastakkain ovat valkoinen ja musta ehdokas. Jack Mulligan (Colin Farrell) kuuluu kaupungin mahtisukuun, joka on tottunut siihen, että ainakin yksi suvun edustaja istuu kaupungin politiikan ytimessä. Tällä kertaa Jack on saanut kovan luokan haastajan, sillä Jamal Manning (Brian Tyree Henry) on päättänyt haastaa hänet. Manning yrittää kartuttaa vaalikassaansa varastetulla rahalla. Suunnitelma menee pilalle, kun Harry Rawlingsin (Liam Neeson) johtama ryöstö epäonnistuu ja Härry menehtyy. Manning pakotta Harryn lesken Veronican (Viola Davis) hankkimaan menetetyt rahat takaisin. Veronica kokoaa Harryn rikostovereiden lesket ryhmäksi, jonka on tarkoitus hankkia rahat ryöstämällä. Meneekö kaikki lopulta suunnitelman mukaan?

Widows on omalla tavallaan osuva kuvaus USA:n nykytilasta, jossa rasismi nostaa ilkeää päätään. Jackin isä Tom (Robert Duvall) ei voi sietää ajatusta, että hänen poikansa häviäisi vaaleissa mustalle ehdokkaalle. Duvallin suoritus on hieno. Hänen pitkä kokemuksensa näyttelemisestä tuo rooliin rautaista uskottavuutta. Kummisedistä tuttu Duvall näyttää, että ikä ei ole hidastanut hänen vauhtiaan. Tom Mulligan on luja mies, joka ei ole tottunut häviämään, Tämän saa kokea myös Jack, jonka toimintaa isä yrittää ohjailla. Colin Farrell pärjää myös upeasti. Varsinkin, kun vastanäyttelijät ovat todella kovaa tasoa. Jack Mulligan on hahmo, jota katsojan on helppo inhota, sillä Farrell on kuin tehty ylimieliseen rooliinsa.

Viola Davis on tämän elokuvan tähti! Veronican rooliin löydettiin todella vahva tulkitsija. Hahmo kulkee elokuvassa pitkän matkan, johon sisältyy paljon surua ja tuskaa. Viola Davis on juuri oikea henkilö kuvaamaan tuota taivalta. Davis loistaa kohtauksissa, jotka käsittelevät mustien ja valkoisten tasa-arvoa.Widows on jännityselokuva, mutta se sisältää paljon muutakin. Veronican hahmo on tästä hyvä esimerkki.

Jos elokuvasta haluaa löytää jotain huonoa, niin se onkin hieman vaikeaa. Ehkä juonta kuljetettiin ajoittain hieman pomppivasti ja kiireellä, mutta tällä kertaa se ei haitannut, sillä kokonaisuus toimi hyvin.

Widows tuo mieleen Oceans elokuvat, joissa oli hiukan samanlainen juoni. Elokuva antaa enemmän ajateltavaa, mutta on silti erittäin viihdyttävä.

Elokuva alkaa kello 21:15.

Trailer: Nordisk Film Finland.

Teksti: Juho Kojima