Kategoriat
Elokuvat Klassikot Sub TV

Tänään Subilla se ainoa ja oikea The Matrix

Huikeilla erikoisefekteillä ryyditetty fantasiaseikkailu tulevaisuudesta, jossa urhea tietokonehakkeri Neo lähetetään virtuaaliseen vaihtoehtomaailmaan, Matrixiin, pelastamaan ihmiskunta häikäilemättömiltä koneihmisiltä. – Elokuva on saanut neljä Oscaria ja maailmanlaajuisesti useita muita palkintoja. Ohjaajina häärivät Andy ja Larry Wachowski. Pääosissa nähdään Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss ja Hugo Wieving.

Voiko tätä elokuvaa klassisempaa scifiä ollakaan? The Matrixin tehosteita ja muutenkin näyttävyyttä voisi kehua loputtomiin, mutta tehosteita ja glitteriä tärkeämpi asia on se, että itse tarina toimii todella jouhevasti.

Toinen tärkeä huomio on se, että pääosissa nähtävä kolmikko rokkaa. Varsinkin Reeves ja Moss sopivat täydellisesti yhteen. Kaksikon yhteispelissä on sitä jotakin, jota ei voi sanoilla selittää.

The Matrix aloitti trilogian, jonka kaksi muuta osaa eivät yltäneet lähellekään tämän alkuperäisen tasoa. The Matrix toimii parhaiten yksittäisenä elokuvana.

Elokuva alkaa kello 21:00.

Trailer: Rotten Tomatoes Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima