Kategoriat
Elokuvat MTV TV

Tänään Maikkarilla: Rankka päivä

Michael Douglas näyttelee elämän hylkimää miestä, joka menettää järkensä istuessaan Los Angelesin aamuruuhkassa. Hän lähtee henkilökohtaiselle kostoretkelle, jolta kukaan ei ole turvassa. Bill Foster (Douglas) yrittää päästä entisen vaimonsa Bethin (Barbara Hershey) luokse, mutta samaan aikaan Robert Duvallin esittämä pian eläköityvä poliisi on hänen kintereillään.

Joel Schumacherin vuonna 1993 ohjaama Rankka päivä on aivan loistava vanhan ajan toimintaelokuva, jollaisia toivoisi näkevänsä vielä nykyisinkin. Juoni on selkeän suoraviivainen, eikä leffassa ole muutenkaan mitään ylimääräistä. Päähenkilön hermoromahdus tuntuu ja näyttää pelkistetyn aidolta, ja sen seuraukset ovat hurjat, mutta niitäkään ei liotella.

Varsinkin Michael Douglas näyttää todella nauttivan roolistaan. Foster muistuttaa joissakin kohtauksissa Arnold Schwarzeneggerin näyttelemää Terminaattoria, mutta toisissa kohtauksissa hän on ihan inhimillinen. Taustalla velloo kuitenkin jatkuvasti murskaava epätoivo. Douglasin suoritus on todella uskottava.

Elokuva alkaa kello 22:35.

Trailer: Warner Bros.

Teksti: Juho Kojima