Kategoriat
Elokuvat MTV TV

Tänään Subilla nähdään Ridley Scottin mestariteos

The Martian on elokuva, jonka pariin palaan kerta toisensa jälkeen. Syy tähän on hyvin yksinkertainen. Ridley Scott ja Matt Damon onnistuivat luomaan todellisen mestariteoksen. Damon tekee loistavan suorituksen, jonka arvo nousee entisestään, kun otetaan huomioon, että hän näyttelee melkein koko elokuvan ajan yksin.

En ole Mars-planeetan asiantuntija, joten en osaa sanoa, ovatko elokuvassa esitetyt tieteelliset seikat tosia. Voin vain todeta sen, että ainakin ne tuntuvat mahdollisilta. Paras esimerkki tästä on tapa, jolla Mark viljelee perunoita yksinäisessä tukikohdassaan.

Kuva elokuvasta The Martian.

Samaan aikaan, kun Watney yrittää selvitä punaisella planeetalla, Nasan päämajassa ja muissa laitoksissa on kova kuhina, kun tiedemiehet ja virkamiehet kehittelevät uskaliasta pelastussuunnitelmaa. Ohjaaja Scott on työssään todella tarkka. Tässä elokuvassa jokainen hahmo on mietitty loppuun asti. Tämä tulee esiin näyttelijöissä, jotka Scott on valinnut Nasan johtoryhmään.

Pääjohtaja Teddy Sanders (Jeff Daniels) on todella määrätietoinen ja vahva johtaja, jonka persoona ajautuu törmäyskurssille muun johtoryhmän kanssa. Olen ollut jo pitkään suuri Danielsin fani. Hän onnistuu tälläkin kertaa rakentamaan hienon ja suorastaan jykevän hahmon.  Kristen Wiig nähdään viestintäjohtaja Annie Montrosen roolissa. Annie joutuu ajoittain pistämään johtoryhmän jäsenet järjestykseen, mutta homma hoituu sujuvasti. Tämä rooli sopii mainiosti Wiigille. Kolmas johtoryhmän jäsen, joka täytyy ehdottomasti mainita, on Vincent Kapoor (Chiwetel Ejiofor). En tiedä, mistä se johtuu, mutta Kapoor hahmona saa minut aina naurun partaalle. Luulen tämän johtuvan siitä, että Ejiofor ottaa suorituksensa melko rennosti.

Kuva elokuvasta The Martian.

Watneyn pelastamista suunnitellaan myös avaruudessa Jessica Chastainin esittämän komentaja Lewisin johdolla. Tämä todella määrätietoinen avaruusaluksen päällikkö on valmis tekemään melkein mitä tahansa, jotta Mark saadaan pelastettua. Chastainin todella rauhallinen tyyli ja olemus tekevät hänestä mainion valinnan juuri tuohon rooliin.

The Martian nähdään tänään Subilla kello 21:00 alkaen.

Trailer: 20th Century Studios

Teksti: Juho Kojima