Kategoriat
Ava Elokuvat TV

Tänään Mtv Subilla nähdään legendaarinen Terminator 2

Vuonna 1991 ilmestynyt Terminator 2 – Tuomion päivä oli aikansa merkkipaalu ja siitä on vuosien saatossa tullut todellinen klassikko. Arnold Schwarzenegger ja Linda Hamilton palasivat ikonisiin rooleihinsa. Tällä kertaa kaikki oli isompaa ja näyttävämpää kuin saagan ensimmäisessä elokuvassa, joka ilmestyi vuonna 1984. Terminator 2:n visuaalisesta ilmeestä ja efekteistä vastasi Tähtien sodasta tuttu Industrial Light & Magic. Efektien suunnittelusta vastannut tiimi palkittiin Oscarilla. Terminator 2:n ohjauksesta vastasi James Cameron.

Tällä kertaa tulevaisuudessa toimiva vastarinta lähettää Arnold Schwarzeneggerin esittämän kyborgin suojelemaan Sarah Connorin poikaa Johnia (Edward Furlong), koska tulevaisuudessa koneiden taistelua ihmisiä vastaan johtava Skynet aikoo tuhota pojan, jotta tästä ei kasvaisi Skynetin pelkäämää vastarinnan johtajaa.

Skynet lähettää Johnin perään kaikkein aikojen kehittyneimmän T-1000 mallia olevan kyborgin. Tätä tehokasta tappokonetta näyttelee Robert Patrick, joka nousi roolinsa ansiosta todelliseksi ikoniksi.

Elokuvasta muodostuu hermoja raastava takaa-ajo, jonka aikana katsojalle tarjotaan upeaa toimintaa, mutta myös sydäntä repivää draamaa. Arnold Schwarzenegger ja Linda Hamilton ovat toki molemmat loistavia rooleissaan, mutta on pakko myöntää, että kirkkaimman valokeilan varastavat Edward Furlong ja Robert Patrick.

Varsinkin Patrickin suoritus saa edelleen minussa aikaan fyysisen reaktion, jossa yhdistyvät suorastaan ihana pelko ja jännitys. Kaikki tämä siitäkin huolimatta, että tiedän lopputuloksen ja osaan käsikirjoituksen lähes sanasta sanaan. T-1000 on yksinkertaisesti ainutlaatuinen luomus.

Arnoldin kasvoilla nähtävät maskeeraukset ovat legendaarisen Stan Winstonin käsialaa. Uskallan olla rohkea ja väittää, että Hollywoodissa ei tulla näkemään toista Winstonin kaltaista maskeerauksen ja tehosteiden mestaria.

Vielä, kun kokonaisuuteen lisätään Brad Fiedelin säveltämä lähes aavemainen musiikki, niin lopputuloksena syntyi Terminator 2: Judgment Day, jonka voit katsoa tänään kello 21.00.

Trailer 1: bigsteed007


Trailer 2: STUDIOCANAL France
Elokuvasta poistettuja kohtauksia: Izzy Brii
Musiikki: Brad Fiedel. Video: Krupa

Teksti: Juho Kojima