Kategoriat
Elokuvat Sub TV

Tänään Subilla: Ajojahti

Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo kaupunkilaisten rohkeudesta taistella kauhua ja terroria vastaan Bostonin maratoniin kohdistuneen pommi-iskun jälkeen.

Välittömästi järkyttävän terrori-iskun jälkeen ylikonstaapeli Tommy Saunders, pommituksesta selviytyneet, hoitohenkilökunta ja viranomaiset aloittavat taistelun aikaa vastaan. Heidän on löydettävä pommittajat ennen kuin nämä iskevät uudelleen. Ohjaajana toimii Peter Berg.  Pääosissa ovat Mark Wahlberg, John Goodman ja Kevin Bacon.

Muistan, kun istuin vanhempieni kotona vanhassa huoneessani ja katsoin CNN-kanavan suoraa lähetystä Bostonista kuin naulittuna. Ajojahti päästää katsojan järkyttävien tapahtumien keskipisteeseen, kun paikallinen poliisi ja FBI selvittivät tapahtumia.

Peter Bergin ohjaus tuntuu melkein dokumentilta, johon on kylläkin ja aivan ymmärrettävästi sekoitettu melkoinen määrä fiktiota. Tarina ja kerronta on koostettu niin, että fiktio tukee faktaa saumattomasti.

Kaikki elokuvassa nähtävät näyttelijät tekevät varmaa työtä. Joukossa on kuitenkin yksi poikkeus, sillä ikävä kyllä Tommy Saundersia näyttelevä Wahlberg onnistuu näyttelemään vain itseään, eikä roolihahmoaan. Kaikki muut näyttelijät sulautuvat rooleihinsa niin hyvin, että oikein harmittaa, kun Wahlberg on vain Wahlberg.

Elokuva alkaa kello 23:20

Trailer: CBS Films

Teksti: Juho Kojima