Kategoriat
Elokuvat Hero TV

Tänään Herolla nähdään mestariteos Hiljainen paikka

Kauhutrillerissä Hiljainen paikka nelihenkisen perheen on elettävä täydellisessä hiljaisuudessa, sillä heidän henkeään uhkaavat äänen perusteella metsästävät olennot. Jos rikot hiljaisuuden, ne lähtevät perääsi.

Ohjaaja John Krasinski onnistui luomaan aivan uskomattoman upean mestariteoksen, joka käyttää kaikkia ilmaisun keinoja, paitsi puhetta. Toki elokuvassa puhutaan, mutta todella vähän. Hiljainen paikka on kuitenkin myös täynnä ääntä, jota käytetään melkein pelkästään hiostavan tehokkaana tehokeinona.

Olentojen läsnäolon voi aistia jatkuvasti, mutta niitä ei näytetä kovinkaan montaa kertaa, vaan tehokeinoina käytetään naksuttavaa ääntä ja suoranaista pelkoa.

Krasinski nähdään myös elokuvan pääosassa vaimonsa Emily Bluntin kanssa. Heidän lapsiaan näyttelevät Noah Jupe ja Millicent Simmonds. Perhe käyttää kommunikointiin viittomakieltä olioiden vuoksi, mutta myös siksi, että Simmonds on kuulovammainen.

Kaikki nuo edellä mainitut seikat yhdistettynä toisiinsa tekevät Hiljaisesta paikasta yhden viime vuosien parhaista elokuvista. Se alkaa kello 21.00

Trailer: Paramount Suomi

Teksti: Juho Kojima