Kategoriat
Elokuvat Hero TV

Tänään Herolla: Hobitti – Odottamaton matka

Seikkailuelokuvien sarjan ensimmäinen osa seuraa Bilbo Reppulia (Martin Freeman), joka saa tehtäväkseen Ereborin kääpiövaltakunnan pelastamisen lohikäärme Smaugin hirmuvallasta. Hän saa avukseen velho Gandalfin (Ian McKellen) ja 13 kääpiön joukon. J.R.R. Tolkienin romaaniin perustuvan, kolmella Oscar-ehdokkuudella huomioidun suurelokuvan on ohjannut myös Taru sormusten herrasta -menestykset luonut Peter Jackson.

Tässä meillä on varsin mielenkiintoinen tapaus. Jostain kumman syystä olen aina pitänyt tästä elokuvasta. Yltääkö se alkuperäisen trilogian tasolle? Noh ei todellakaan, mutta siinä on kuitenkin aina ollut jotain mystistä vetovoimaa.

Kokonaisuudessa on kuitenkin kaksi selvää valuvikaa. Hobitti kirjana on melko lyhyt, mutta tavoilleen uskollinen ohjaaja venyttää ja vanuttaa tarinaa täysin tarpeettomasti. Niinpä tästä elokuvasta alkava trilogia ei pysy tarinnallisesti kasassa.

Alkuperäisessä Taru sormusten trilogiassa jokainen pienikin yksityiskohta oli hiottu täydelliseksi, mutta tässä elokuvassa tuo laatu alkoi horjua. Tietokoneella luotu maailma tuntui ajoittain todella keinotekoiselta, ja tästä syystä tarinaan sukeltaminen oli todella vaikeaa.

Elokuva alkaa kello 19.05.

Trailer: Warner Bros. Pictures

Tähdet: **

Teksti: Juho Kojima