Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: Älä kieltäydy kahdesti

Sean Connery palaa sankariagentti James Bondin rooliin 12 vuoden tauon jälkeen seikkailussa, joka saa alkunsa SPECTRE-agenttien ryöstäessä kaksi ydinkärjillä varustettua risteilyohjusta Yhdysvaltain ilmavoimien tukikohdasta Britanniassa.

Bond lähetetään jäljittämään maailmanrauhaa uhkaavia aseita, ja monipolvinen matka kuljettaa agentin Lontoosta Bahamalle, Nizzan paratiisimaisemiin ja edelleen Pohjois-Afrikan rannikolle. Petollisen Bond-tytön Domino Petachin roolissa nähdään Kim Basinger. Ohjaaja Irvin Kershner muistetaan myös Star Wars -seikkailusta Imperiumin vastaisku. Älä kieltäydy kahdesti on uusintatulkinta Ian Flemingin romaanista Pallosalama, joka filmattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1965. Pääosissa nähdään Sean Connery ja Kim Basinger.

Yritän aina katsoa tämän elokuvan vakavalla naamalla, mutta en ikinä onnistu. Connery lähti aikoinaan lähes ovet paukkuen. Tämän leffan tarkoitus taisi olla todistaa, että Connery oli edelleen se ainoa oikea Bond, James Bond.

Leffa olikin lähinnä surkea komedia. Conneryn suoritus saa minut lähinnä irvistämään. Hän yrittää aivan liikaa ja epäonnistuu surkeasti.

Elokuva alkaa kello 21:00.

Video: 1980vwxyz

Teksti: Juho Kojima