Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: 007 vaaran vyöhykkeellä

Timothy Dalton debytoi James Bondin roolissa vauhdikkaassa seikkailussa, jonka alussa sankariagentin on turvattava KGB-kenraali Koskovin (Jeroen Krabbe) loikkausoperaation selusta Tšekkoslovakian Bratislavassa. Samalla hän kohtaa tarkka-ampujasellisti Kara Milovyn (Maryam d’Abo).

Operaation jälkeen Koskov paljastaa MI6:lle, että KGB:n uusi johtaja Pushkin (John Rhys-Davies) on elvyttänyt agenttien salamurhaoperaation. Kun Bond lähtee Tangeriin tekemään selvää Pushkinista, Koskov katoaa yllättäen. Elokuvan tunnuskappaleen esittää norjalaisyhtye A-ha. Viimeksi seikkailussa Hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa (1969) nähty Aston Martin palaa nyt myös Bondin ykkösajoneuvoksi.

Tämä elokuva on niitä Bondeja, jotka ottavat itsensä hieman liiankin vakavasti. Daltonin aikakaudella James Bondista tehtiin raadollisen realistinen hahmo. Vaikka valittu linja sopikin Daltonille, niin Bondeihin kuuluu pieni ripaus huumoria. Sean Connery osasi olla kova, mutta hän myös tiesi, milloin pieni silmänisku oli paikallaan.

Maryam d’Abo puolestaan oli loistava löytö. Hän tasapainottaa Timothy Daltonin vakavuutta ja jähmeyttä juuri sopivasti.

Elokuva alkaa kello 21:00

Trailer: Forever Cinematic Trailers

Teksti: Juho Kojima