Kategoriat
Elokuvat Nelonen TV

Tänään Nelosella: 007 – Elä ja anna toisten kuolla

Ensimmäinen Roger Mooren pääosittama James Bond -seikkailu kuljettaa salaisen agentin New Yorkin Harlemiin, mystiseen New Orleansiin ja sieltä edelleen Karibianmeren houreisiin maisemiin.

Bond selvittää kolmen MI6-agentin samaan aikaan tapahtuneita murhia. Taustalta paljastuu hurjia voodoorituaaleja sekä suuruudenhullujen huumeparoneiden suunnitelma pakottaa koko maailma huumeorjikseen. Valloittavan tarot-korttiennustaja Solitairen roolissa hurmaa Jane Seymour. Paul McCartneyn yhdessä Wings-yhtyeen kanssa esittämästä, Oscar-ehdokkuudella huomioidusta tunnuskappaleesta muistetaan myös Guns N’ Roses -yhtyeen levyttämä cover-versio

Tässä meillä on Bond-elokuva, josta en ole koskaan saanut kunnon otetta. Onhan sitä kaikkea nähty, mutta voodoota ja muuta taikuutta, just joo ja ohhoh. Muutenkin elokuvan juoni on melkoisen ohut ja suorastaan tympivän tylsä, eikä Roger Mooren suorituskaan ole kovinkaan hyvä.

Elokuvan parasta antia on ehdottomasti eräällä joella nähtävä moottoriveneiden välinen takaa-ajo, jossa hevosvoimat jylläävät ja muskeliveneet kiitävät. Kyseessä on yksi Bond-leffojen parhaista kohtauksista, ehdottomasti.

Elokuva alkaa kello 22:10

Trailer: Movieclips Classic Trailers

Teksti: Juho Kojima